Okna plastikowe Oknoplast - prośba o opinie

Okna plastikowe Oknoplast - prośba o opinie

Postprzez Aktywny » 2013-05-10, 06:54

Czy ktoś z was ma u siebie w domu okna Oknoplat?
Potrzebuje w sumie 3 okien i zastanawiam się jaką firmę wybrać, będę wdzięczny za wasze opinie na temat tych okien.
Jestem aktywny :)
Avatar użytkownika
Aktywny
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2013-05-10, 06:22
Lokalizacja: Warszawa

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Okna plastikowe Oknoplast - prośba o opinie

Postprzez Nowiski » 2013-05-19, 10:10

Ja mam u siebie okna z Oknoplastu rok czasu.
W jednym pokoju balkonowe, sporo się je otwiera i nie ma problemów.
Dobrze wygłuszają hałas zza okna :)
Nowiski
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2013-05-19, 10:01

Re: Okna plastikowe Oknoplast - prośba o opinie

Postprzez mucha » 2013-06-13, 13:48

Okna te są bardzo trwałe. Również posiadam je w domu i jestem zadowolona.:) Jeszcze nie było z nimi problemów a przyznam że są już około 5 lat zamontowane:)
mucha
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2013-06-13, 13:45

Re: Okna plastikowe Oknoplast - prośba o opinie

Postprzez poszkodowanyklient » 2014-02-05, 08:21

Przestrzegam wszystkich potencjalnych inwestorow przed firma SAMPRE z Bydgoszczy przedstawiciela OKNOPLASTU. W marcu 2013r zakupilem 15szt Winergetic premium wraz z montazem za 39.000zl w firmie SAMPRE.Pierwszy montaz zostal zle wykonany brak pionow i poziomow oraz okna naroznikowe nie posiadaly katow prostych,zlozylem reklamacje.Drugi montaz ponownie zostal zle wykonany,te same bledy plus dwa dodatkowe obtarcia na ramach okien.p.Gburczyk wlasciciel firmy widzadz ze z montazem okien nie daje sobie rady zostawil mnie na budowie nie wydajac protokolu odbioru montazu.Przez kancelarie prawna dwukrotnie wzywalem pGburczyka do ponownego trzeciego montazu bez rezultatu.W zwiazku z problemami z firma SAMPRE w maju 2016 poinformowalem na pismie kierownika sprzedazy OKNOPLASTU p.Duszynskiego,ktory odpisal mi ze zajmie sie sprawa.Po wielu telefonach do OKNOPLASTU i uplywie OSMIU MIESIECY w dniu 15.01.2016 zjawil sie na budowie serwisant OKNOPLASTU ktory zapisal w protokole cyt:cale zlecenie jest malo stabilnie zamontowane w murze brak kotew,ramy sie ruszaja co spowodowalo odksztalcenie w ramach piony i poziomy,drzwi HST opadly w gornej czesci co powoduje ciezka prace brak kotew malo podparc.Dzwoniac do kierownika serwisu OKNOPLASTU pSzewczyka zostalem poinformowany ,ze firma nie ma sobie nic do zarzucenia jest to sprawa miedzy mna a p.Gburczykiem a opisanie calej sytuacji na forum pociagnie za soba skutki prawne wobec mojej osoby.Za 39.000zl mialem otrzymac super nowoczesna stolarke z siedmioletnia gwarancja, a zostalem z zdeformowanymi oknami pozbawionymi gwarancji.Na opisana sytuacje posiadam dokumentacje foto z dwoch montazy,korespondencje do SAMPRE i OKNOPLASTU, protokol serwisanta,opinie techniczna rzeczoznawcy.Niebawem wniose pozew do sadu przeciwko SAMPRE.Mysle ze tym wpisem pomoge inwestorom w podjeciu decyzji w wyborze okien.
poszkodowanyklient
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2014-02-05, 07:13

Re: Okna plastikowe Oknoplast - prośba o opinie

Postprzez Sampre » 2014-02-12, 13:25

Szanowny Panie,
Bardzo mi przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Pragnę zapewnić, że dokładam wszelkich starań by wyjaśnić tę kwestię. Jak Pan wie, w powyższej sprawie prowadzona jest stała komunikacja między nami i proszę mi wierzyć, że nam również zależy na doprowadzeniu sprawy do końca.

Sebastian Gburczyk

SAMPRE Bydgoszcz
Sampre
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2014-02-12, 13:19

Re: Okna plastikowe Oknoplast - prośba o opinie

Postprzez poszkodowanyklient » 2014-02-12, 21:58

Szanowny Panie,W koncu sie Pan laskawie zainteresowal swoim klientem szkoda,ze zajelo to Panu prawie 11 miesiecy.Domyslam sie ,ze przyczynily sie do tego wpisy na wielu forach,a nie troska o moje okna.W dniu dzisiejszym zauwazylem ze skutecznie usunal Pan cala swoja reklame firmy SAMPRE w internecie.Do tej pory ignorowal Pan moje telefony oraz pisma.Ciesze sie ,ze w koncu jest odzew z Pana strony,tylko prosze pisac prawde.Zaproponowal mi Pan w pismie z dnia 10.02.2014r cyt:poprawa mocowania skrzydel w ramach okiennych,zwiekszenie ilosci punktow mocowania i podparcia stolarki,podniesienie gornej czesci okna HST i jej zakotwienia,korekta uszkodzenia okleiny na ramie okna.W zwiazku z powyzszym pytam Pana jak sie to ma do wystepujacych wad okien do ktorych firma Sampre sie przyczynila:brak pionow ,zdeformowane ramy oraz slupki naroznikowe,brak kompletnej tasmy cieplego montazu we wszystkich oknach(albo mnie Pan celowo o... ,albo nie ma Pan wiedzy na temat cieplego montazu).Prosze wyjasnic mi i wszystkim zainteresowanym na forum jakiej kosmicznej technologii chce Pan uzyc zeby wyprostowac wygiete ramy i slupki (w niektorych miejscach okolo 1cm)bez wyjmowania okien.Dodaje ze,11miesiecy temu budowa byla w surowym stanie, dzisiaj dom posiada elewacje,tynki,parapety zew i wew.W odpowiedzi pisze Pan ze jest Panu przykro,a powinno byc poprostu wstyd.Nasuwa mi sie nastepne pytanie co bedzie jak witryna,ktora wazy mysle okolo 400kg wypadnie,podczas silnej wichury i doprowadzi do tragedii bo w koncu zamocowal Pan ta olbrzymia witryne w dolnej czesci az na DWIE KOTWY!!!!,wtedy tez Pan napisze ze jest mi przykro.Odnosnie wiary w Pana to niestety niewierze w panskie zadne slowo a,juz na pewno nie w umiejetnosci montazu okien jakie powinien Pan posiadac jako przedstawiciel firmy OKNOPLAST P.S. Przepraszam wszystkich internautow za moje laboraty ale moim celem jest przestrzec innych inwestorow przed firma SAMPRE i OKNOPLAST aby nie zostali poszkodowani tak jak ja.
poszkodowanyklient
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2014-02-05, 07:13

Re: Okna plastikowe Oknoplast - prośba o opinie

Postprzez roboczogodzina » 2014-02-13, 10:47

Po pierwsze - było mówione, że montaż to ważna rzecz.

Po drugie - ciesze się że mam Drutexy jak tak to czytam :P
roboczogodzina
 
Posty: 94
Dołączył(a): 2013-04-10, 06:50

Re: Okna plastikowe Oknoplast - prośba o opinie

Postprzez poszkodowanyklient » 2014-02-14, 22:23

roboczogodzina czy ty nie byles nigdy o..., ja przekilnam dzien gdzie dalem sie zlapac na ich promocje,reklame i ich 7letnia gwarancje!!! Jak widze reklame OKNOPLAST to mnie trzesie.Zazdroszcze ci i Pozdrawiam.
poszkodowanyklient
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2014-02-05, 07:13

Re: Okna plastikowe Oknoplast - prośba o opinie

Postprzez Maniekkkk » 2014-02-28, 14:19

Budując dom postawiłem na energooszczęność, prócz styropianu Termo Organiki do ocieplenia ścian, wełny Rockwool i drzwi Abakus, wybrałem okna Oknoplast. Polecam cały zestaw. Oszczędność w portfelu gwarantowana, a okna i drzwi super wygłuszają hałas.
Maniekkkk
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2014-02-28, 14:14

Re: Okna plastikowe Oknoplast - prośba o opinie

Postprzez cegielka » 2014-03-04, 22:44

Jest wiele firm na rynku które oferują okna wraz z montażem. Na pewno trzeba się dobrze przyjrzeć ofercie, tzn. kto jest producentem okien, i kto będzie montował, jakie ma kompetencje. Ja kupujemy produkt do 100zł to nie poświęcamy zbytnio czasu na sprawdzeniu firmy czy opinii o produkcie. Ale jak ma to byc wydatek 5-10tysiecy to już koniecznie trzeba. Ja tez musiałem składać reklamację usługi montażowej, ale też było trochę mojej winy bo nie sprawdziłem po montażu. Trzeba koniecznie dokładnie sprawdzić przed odbiorem, bo usterki mogą być szybciej naprawione a nawet od ręki w moim wypadku, choć trwało to kilka godzin dłużej. Tak więc nie należy się zrażać tylko dobrze rozważyć wybór firmy.
cegielka
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2014-03-04, 17:40


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Następna strona



Powrót do Okna i drzwi



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość