Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez Melon » 2013-07-24, 11:06

Witam:) Zastanawiam się nad kupnem okien i nie wiem którą firmę wybrać, czy lepsza będzie firma Drutex czy może Oknoplast - jak wy sądzicie. Chciałbym żeby te okna które założę żeby posłużyły mi dobre kilka lat.
Melon
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2013-07-22, 10:29

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez mazaczek88 » 2013-09-01, 18:57

niedawno miałam ten sam dylemat ;) Ale w końcu zdecydowaliśmy się na Drutexy - świetnie wyglądają po zamontowaniu i są sporo tańsze
My jesteśmy zadowoleni - są szczelne, ładne, trzymają temperaturę wewnątrz domu - a i cena była dla nas zadowalająca
mazaczek88
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2013-04-02, 21:13

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez bielbetbb » 2013-09-02, 08:31

Również posiadam okna firmy Drutex i nie mam do nich żadnych zastrzeżeń, choć domek jeszcze w budowie. Nie przeciekają, trzymają temperaturę we wnętrzu domu. Wspaniały wybór moim zdaniem.
bielbetbb
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2013-09-02, 08:16
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez pamparampam » 2013-09-21, 19:17

Jedne i drugie są dobre. Jakość jest podobna. Ja mam Drutex w całym domu, a Oknoplast w piwnicy i garażu i wszystkie są bez zarzutów.
pamparampam
 
Posty: 25
Dołączył(a): 2013-06-18, 18:22

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez argon » 2013-09-23, 13:42

Marzena napisał(a):Ja osobiście odradzam Oknoplast. Miałam je na wyposażeniu mieszkania i nigdy w życiu bym nie zakupiła okien tej firmy. Zacinają się, nie da się otworzyć, uchylić, balkon to już tragedia :/ Dodam, że okna mają 2 lata...



Zdecyduj się, czy budujesz, czy już wybudowałaś ten dom :P Odnośnie samych okien od czego jest serwis ?
argon
 
Posty: 27
Dołączył(a): 2013-05-15, 16:40

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez synbion » 2013-09-23, 16:45

...o konserwacji nie wspominając. Nie chcesz mi powiedzieć, że po dwóch latach coś się dzieje z oknem.

I tak wpis o tym, że ktoś montuje oknoplast w piwnicznych, a drutex powyżej zabija logiką :twisted:
Avatar użytkownika
synbion
 
Posty: 44
Dołączył(a): 2013-09-11, 08:45

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez Dzulietta » 2013-09-25, 10:47

Zwał jak zwał - faktycznie rzadko spotykane :) Ja okna mam wlasnie z Oknoplastu i nie mam do nich najmniejszych zastrzezen :>
Dzulietta
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2013-09-25, 09:03

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez argon » 2013-09-26, 16:28

Trochę inaczej to widzę. Raczej poprawnie reagują jak się coś dzieje niedobrego i dbają o klienta właśnie w takich kryzysowych sytuacjach. A sama gwarancja to żadna łaska, dają to się korzysta bo za to się płaci ;)
argon
 
Posty: 27
Dołączył(a): 2013-05-15, 16:40

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez synbion » 2013-09-26, 17:11

Wiesz ale idzie się też spotkać z sytuacjami gdzie jakiekolwiek problemy i komunikowanie ich = echo, więc i tak moim zdaniem źle nie jest
Avatar użytkownika
synbion
 
Posty: 44
Dołączył(a): 2013-09-11, 08:45

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez PRZEMS » 2013-10-11, 13:17

90% działania mechanizmu okna jest ich montaż , trzeba pilnować fachowca jak je wstawia bo gdy u mnie wstawiali to zrezygnowałem z motażu po 2 oknie ( kotwy i pianka ) puzniej robił to dorabiający student budownictwa i zrobił jak trzeba tylko że wstawienie jednego okna zajeło 2 razy tyle co monterom 2 okna / najwarzniejsze jest aby ramy pionowe okna stały wypoziomowane solidnie całym ciężarem , dopiero wtedy się je mocuje na sztywno bez dociągania wkrętów i wypełniając wolne miejsce trwałym materiałem a nie wieszanie okna w powietrzu na piance n ruchomą ramą bez zachowania pionu
PRZEMS
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2013-10-11, 10:19


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Następna strona



Powrót do Okna i drzwi



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości