Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez grzegomonia » 2015-02-23, 19:31

Ja kupiłem okna firmy Drutex Iglo Energy. Po dwóch dniach od zamontowania okien, za które wydałem prawie 14 tys potrzaskała mi szyba w oknie balkonowym. Szyba popękała w kilku miejscach.

Zgłosiłem ten fakt o firmy która mi okna montowała. Oni natychmiast zareklamowali wadliwe okno do firmy Drutex. Gdy z nimi rozmawiałem przedstawili mi procedurę reklamacji w sposób następujący:
- zgłoszenie reklamacji
- przyjazd pracownika firmy Drutex w celu oceny uszkodzenia
- opinia (uznanie lub odrzucenie gwarancji)

U mnie wyglądało to następująco:
- zgłoszenie reklamacji
- opinia - nieuznanie reklamacji

Nawet pracownik firmy Drutex nie pofatygował się do mnie na budowę aby zobaczyć, ocenić co się stało z szybą. Od razu wydali opinie o odrzuceniu reklamacji twierdząc, że szyba została wybita przy udziale trzeciej osoby.

Nie polecam tej firmy ze względu na niepoważne podejście do klienta odnośnie reklamacji. Wiadomo, że każdy zachwala swój produkt, obiecuję długoletnią gwarancję, serwis... i na obietnicach się kończy. Jest na rynku wiele firm, które oferują również dobrej jakości okna. Firmy Drutex nie polecam ze względu na gwarancję, której tak naprawdę nie dają. Skasowali 14 tys. zł i nie stać ich na wydanie 50 zł na paliwo dla serwisanta.

Z takimi firmami jest jak z facetami. poznaje się ich nie jak zaczynają, ale jak kończą. Drutex bardzo źle zakończył współpracę ze mną. Przestrzegam więc przed tą firmą.
grzegomonia
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2015-02-23, 19:30

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez instalator » 2015-06-09, 11:37

A jak może trzasnąć szyba w oknie w kilku miejscach? Pewnie, jak się oknem nawalać zamiast normalnie zamykać. Mój brat ma drutexy chyba z 5 lat, w domu sa małe dzieci i jakoś nawet porysowań nie ma, poza zwykłymi śladami użytkowania. Dwa, Twój jeden pościk na koncie sprawia, że mało jesteś wiarygony kolego.
instalator
 
Posty: 100
Dołączył(a): 2015-01-19, 21:22

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez vladimir » 2015-07-10, 11:09

Na podstawie rozmów ze znajomymi, którzy montowali okna niedawno, drutex jest zdecydowanie tańszym i lepszym rozwiązaniem
vladimir
 
Posty: 107
Dołączył(a): 2015-02-14, 17:03

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez Mireczek1967 » 2015-09-07, 14:58

Witam.w roku 2011 zamontowaliśmy okna firmy Oknoplast w całym domu.Po 2 latach zaczął wydobywać się silikon. W jednym z okien wymieniono nam już 3 razy szyby. w 2015r wymieniono nam wszystkie uszczelki we wszystkich oknach, poprzednie były ponoć wadliwe.Na chwilę obecną w następnym oknie pojawił się silikon czarny,pewnie też wkład do wymiany.Jesteśmy gorzko rozczarowani tymi oknami.Szczerze odradzam okna tej firmy.Dodam że mamy okna trzyszybowe.
Mireczek1967
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2015-09-07, 14:47

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez taczkowy » 2015-11-06, 12:35

Biorąc pod uwagę specyfikację techniczną to warto moim zdaniem zainwestować w okna drutex, chociażby iglo energy. Takie okna bardzo dobrze się sprawują w domach i mieszkaniach, bardzo fajnie izolują od chałasu i zimna.
taczkowy
 
Posty: 81
Dołączył(a): 2015-03-14, 17:25

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez ilona191919 » 2017-07-29, 09:27

Nie znam się na oknach ale do tych z DruteXu nie mam żadnych zastrzeżeń , nie wieje , nie przemaka ,wszystko ok:) polecam firme fenster drutex kraków
ilona191919
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2017-07-29, 09:24

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez Alekso32 » 2017-10-09, 13:25

Ja osobiscie nie ograniczałbym sie do tak małego wyboru, ponieważ nie jest wcale powiedziane, że inni producenci odstają od tych podanych jakością. Wiele zależy również od naszego budżetu, na co możemy sobie pozwolić oraz na co przede wszystkim zwracamy uwagę. W naszym przypadku bardzo przydatna była pomoc doradcy z firmy Anex Okna która również wykonywała u nas ich montaż. Podszedł do tematu profesjonalnie i omówił z nami wszystkie możliwości oraz zalety danych modeli okien PCV. Jako że od wielu lat współpracują jedynie z najlepszymi producentami to mogłem być spokojny o wybór, którym ostatecznie został Profil AluPlast okna z bardzo dobrze wykonanymi ramami z zabezpieczeniami antywłamaniowymi oraz szybą termoizolacyjną. Montaż również bardzo dobrze wykonany także mogę być tylko i wyłącznie bardzo zadowolony :)
Alekso32
 
Posty: 453
Dołączył(a): 2015-08-25, 11:00

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez adamjanoww » 2017-11-13, 08:49

Drutexy mam od zeszłej zimy, ale przuważałem już te okna wcześniej od znajomych, stąd też się na nie zdecydowałem i wiem, że są to naprawdę porządnie wykonane, dobrze sprawdzające się okna. Mam pvc iglo classic i muszę przyznać, że są naprawdę ładnie wyprofilowane, widać po nich, że nie sa zrobione z byle jakich materiałów, no i cena.. naprawdę atrakcyjna.
adamjanoww
 
Posty: 41
Dołączył(a): 2017-05-30, 09:41

Re: Okna Drutex czy Oknoplast? - wasze opinie

Postprzez tolek6786 » 2019-06-29, 10:08

Zdecydowanie firma Drutex, ponieważ ich oferta jest najbardziej interesująca i można u nich znaleźć takie okna, jakich faktycznie się potrzebuje. Są nie tylko dobre jakościowo, ale też również wyglądają bardzo stylowo i odpowiednio w każdym domu.
tolek6786
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2018-02-15, 09:15


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Poprzednia strona



Powrót do Okna i drzwi



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości