przez MajsterZbigniew » 2014-01-28, 14:59
Mieszkasz w bardzo niebezpiecznej dzielnicy? Bo byłem ostatnio u stolarza, do do 1000 zł można zrobić naprawdę super drzwi wejściowe. Wiecie - nie będzie to jakiś super materiał na drzwi antywłamaniowe, ale na drzwi zewnętrzne, bez żadnych systemów bezpieczeństwa i takich tam, to ekstra sprawa. Jeśli chodzi o drzwi antywłamaniowe, to polecam jak zwykle drzwi od GERDY. Jak ktoś mówi, że GERDA jest droga, to ja nie wiem gdzie on ją kupował. Za tysiaka można kupić naprawdę fajne drzwi antywłamaniowe z bajerkami takimi jak podświetlanie klamki czy dziurki od klucza, z wizjerem (judaszem) ze szkła pancernego i innymi bajerkami.
A jak trafisz na dobry sklep, to jeszcze Ci tanio je zamontują i z dnia na dzień praktycznie będzie można się wprowadzić. Wiadomo, że tam je trzeba później lekko odczekać, żeby pianka zastygła, później podszpachlować tu i tam przy futrynie, ale to już kosmetyka. Przyjadą, wykują, wypoziomują, wstawią i dziękuję.
Ja mam GERDĘ u siebie kupowaną z 10 lat temu i służy mi do dziś. Nic nie skrzypi, nie piszczy, nie wyciera się. Jest naprawdę fajna marka, którą lubię.