przez jozefina » 2014-02-02, 21:45
Witam. Koszty domu małego 50m nie są wcale niższe od takiego około 75m. Jezeli zdecydujesz się budować to za taki dom pod klucz wydasz 180,00 tys. biorąc firmę do budowy stanu surowego zamknietego ale bez montażu okien a potem możesz sam szukac okien i drzwi na twoją kieszen. Możesz też do instalacji znależc ekipę i negocjowac ceny. Najważniejsze jest znalezc kogoś kto wymuruje ci dobrze dom i zrobi porządnie dach. Ja za dom o powierzchni 75m za stan surowy otwarty brutto z materiałem zaplacilam 46,00 tys.Dom ze stropem betonowym z trzema sypialniami i w przyszlosci poddasze uzytkowe ok. 50,m do adaptacji na pracownie i pom.gopodarcze.Ta sama firma zrobi mi jeszcze dach a potem wybiore sobie ekipe do instalacji kanalizacyjnej i elektrycznej.Ogrzewanie podlogowe na gaz i koza w centrum domu do ogrzwania w okresie przejsciowym oraz by dogrzac w zimie by zaoszczedzic na gazie.Budowanie takiej 50m klitki mija sie z celem.Jezeli zechcesz obejrzyj sobie projekty pracowni Mg Projekt. Ja buduję Zosie z malymi zmianami.