Nowy domek na nowym osiedlu pod Wrocławiem, na wykończeniu. Problem z wodą a właściwie tym, że twarda jest. Widzę po tym, że szybko się osad robi na płytkach czy kamień w czajnku. A akurat mam trochę miejsca w garażu żeby podpiąć stację uzdatniania wody taką w miarę kompaktową. Coś polecicie?
W domku 112m2 przy czteroosobowej rodzinie używamy Ecoperla Slimline. Przy wyborze zmiękczacza zwracaj uwagę na ilość złoża i komponenty, zwłaszcza głowicę, która jest "sercem" takiego zmiękczacza.
Lenny, i jak Wam się ten Slimline sprawuje? Ecoperla ma fajne opinie w internecie i szczerze mówiąc poważnie ją rozważam. Głowica i złoże mnie przekonują.
Koniu, bez zarzutów. Głowica i złoże to definitywnie jedne z ważniejszych atrybutów, mnie dodatkowo do zakupu skłonił suchy zbiornik soli, który w ogólnym rozliczeniu znacznie minimalizuje ryzyko awarii takiego zmiękczacza. Jak masz brać, to najlepiej teraz, bo widzę, że w tej chwili oferta zawiera dodatkowo zawór by-pass, tester, sól w tabletkach.
Czy możecie podesłać sprawdzony sklep w którym zamawialiście ten zmiękczacz? Znalazłem go na allegro, ale wolałbym chyba ze sklepu, będę zamawiał kilka sztuk i może jest szansa na negocjacje...