Jaki piec wybrać? Beretta exlusive green 25 opinie

Jaki piec wybrać? Beretta exlusive green 25 opinie

Postprzez ewenement22 » 2016-10-30, 19:12

Witam. Mam domek 140 m2 użytkowych. Podłogówka będzie na całym dole tj. 80 m2. Na górze grzejniki i podłogówka w łazience. Zastanawiam się czy ten kocioł będzie odpowiedni. Jestem na etapie wylewania posadzki. Dom z pustaka. Ocieplony Thermoorganiką Fasada plus frez 15 cm.
Na dachu blacho-dachówka. Dach ocieplony będzie pianka około 18-20 cm. Okna 3 szybowe veka.
Czy taki kocioł będzie odpowiedni? Nie wiem czy nie lepiej byłoby jakiś z sondą wewnętrzną a nie zewnętrzną.
Ten model polecił mi sprzedawca w naszym małym mieście 30 tyś mieszkańców.
Do tego serwisant jest na miejscu lecz po tym jak przeczytałem ten wątek
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=16027769#16027769
to trochę zwątpiłem w ten model. Chciałbym ustawiać sobie temperaturę na sterowniku w holu i żeby kocioł do niej się dostosowywał.

Wiadomo że zależy mi na ekonomiczności. Czyli żeby mało gazu zużywał a dobrze grzał:) Dopiero zaczynam się rozglądać za kotłem. Może macie jakiś kocioł godny polecenia w podobnej cenie i jakości. Lub nawet droższy. Tylko, żebym wiedział za co ewentualnie będę dopłacał.
ewenement22
 
Posty: 43
Dołączył(a): 2016-04-19, 09:30

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Jaki piec wybrać? Beretta exlusive green 25 opinie

Postprzez ewenement22 » 2016-10-31, 18:04

Proszę o pomoc w wyborze.
ewenement22
 
Posty: 43
Dołączył(a): 2016-04-19, 09:30

Re: Jaki piec wybrać? Beretta exlusive green 25 opinie

Postprzez ewenement22 » 2016-11-01, 21:17

Po przeczytaniu tego artykułu
http://instalex-instalacje.pl/abc-ogrzewania/regulator-pogodowy-pokojowy-wybrac/
Cały czas nie wiem co wybrać
Regulator pogodowy czy podłogowy.
Niby tabela "Porównanie sprawności"
Pogodowe osiągneły najlepszy wynik tj. 87,3%


Ogólnie to mam też kable sterownicze pociągnięte do każdej rozdzielni podłogówki i grzejników.
Tak samo mam też kabel pociągnięty do każdego pokoju (np do czujnika temperatury) dzięki czemu może udałoby się osiągnąć efekt ustawiania zadanej temperatury w każdym pokoju.
ewenement22
 
Posty: 43
Dołączył(a): 2016-04-19, 09:30

Re: Jaki piec wybrać? Beretta exlusive green 25 opinie

Postprzez ewenement22 » 2016-11-02, 19:36

Żyje to forum?
ewenement22
 
Posty: 43
Dołączył(a): 2016-04-19, 09:30

Re: Jaki piec wybrać? Beretta exlusive green 25 opinie

Postprzez ewenement22 » 2016-11-03, 13:16

????
ewenement22
 
Posty: 43
Dołączył(a): 2016-04-19, 09:30

Re: Jaki piec wybrać? Beretta exlusive green 25 opinie

Postprzez Auroks » 2017-03-07, 09:49

Nie podajesz bardzo ważnej rzeczy, czyli budżetu jaki jesteś w stanie przeznaczyć na zakup kotła i przede wszystkim uzupełnij właśnie te dane, wówczas postaramy się pomóc i doradzić co do wyboru odpowiedniego kotła gazowego, na naszej stronie Auroks znajdziesz wydajne modele o optymalnej mocy do ogrzania domku o powierzchni 140m2.
AUROKS Centrum Budowlane - Klinkier - Kominy - Kotły
Auroks
 
Posty: 32
Dołączył(a): 2017-03-07, 07:34

Re: Jaki piec wybrać? Beretta exlusive green 25 opinie

Postprzez RafalCichocki » 2017-03-29, 10:15

Witam,

Jeżeli jeszcze nie wybrał Pan gazowego kotła kondensacyjnego, zachęcam do zapoznania się z ofertą produktową marki Junkers. Nasze kotły cechują się solidnym wykonaniem, które gwarantuje pewną i bezawaryjną pracę. Posiadamy również fachowy i rozbudowany serwis.
W celu doboru kotła o odpowiedniej mocy polecam kontakt z jednym z autoryzowanych instalatorów marki Junkers, których wyszukiwarkę można znaleźć na stronie www.junkers.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod numerem infolinii: 801 900 810
Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.
Pozdrawiam,
________________________________
Konsultant marki Junkers
RafalCichocki
 
Posty: 237
Dołączył(a): 2015-11-13, 09:16


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am



Powrót do Instalacje



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość