jaką pompę do studni głębinowej polecacie i dlaczego? szukam jakiegoś nowoczesnego urządzenia, sam zastanawiam się nad pompą zds, ale prosiłbym was o wskazówki
Jest wiele rodzajów jak i marek dobrych pomp wodnych do studni. Powinieneś najpierw powiedzieć ile gotówki zamierzasz na tel cel przeznaczyć. Ważne jest też do jakich celów tę wodę chcesz z tej studni wydobywać.
przeznaczyć na pompę mogę nawet kilka tysięcy, nie ukrywam, że zależy mi na pompie wysokiej jakości i podobno taka jest pompa zds, ale żaden mój znajomy nie ma jeszcze takiej pompy, dlatego szukam informacji o niej w sieci, pompa ma być do domku jednorodzinnego
Podaj proszę jakieś szczegóły, do czego konkretnie jest Ci potrzeba wspomniana pompa, wówczas łatwiej będzie polecić jakiś konkretny model pompy. Jeśli chodzi o firmę to sprawdzona wg mnie to Wilo, montuje już jakiś czas. Polecam zajrzeć na ich stronę i sprawdzić co mają w ofercie. Sam mam od nich dwa sprzęty i są ok.
Wszystko zależy jakich potrzebujesz parametrów. Wiele osób decyduje się na włoskie Speroni - tylko uważaj, bo wielu sprzedawców daje tylko pompę speroni a silnik takiej pompy daje innej firmy. Dobre są pompy Lowara, Sigma - popularne czeskie. Te często znajomy montuje.
Witam. Powiem szczerze, ze nic nie wiem na ten temat, ale mogę polecić naprawdę sprawdzona firmę. Jest to firma "AREK" http://www.czystawoda24.pl/. Korzystałam z ich usług przy montowaniu pompy ciepła, ale zajmują się również budową i wyposażeniem studni. Nawet jeśli nie będziesz korzystać z ich usług uzyskasz dużo fachowych i rzetelnych informacji.
Jeśli chodzi o ten temat to jednak warto skorzystać z wiedzy i doświadczenia osób, które działają w tej branży. Owszem na alle i w sklepach jest ogrom pomp ale uważam, że pompa powinna być odpowiednio dobrana do warunków i wydajności twojej studni. Tu znajdziesz pompy www.sklep.ekopomp.pl