Papa czy folia na dach? Wasze Opinie ?

Re: Papa czy folia na dach? Wasze Opinie ?

Postprzez passs123 » 2013-11-18, 10:08

zdecydowanie folia
passs123
 
Posty: 34
Dołączył(a): 2013-10-11, 07:56

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Papa czy folia na dach? Wasze Opinie ?

Postprzez FachowiecDekarz » 2014-02-02, 18:56

Z długoletniej praktyki wiem, że papa na deskowaniu jest najlepsza. Firmy polecają folię bo łatwiej położyć. Jan.
FachowiecDekarz
 
Posty: 18
Dołączył(a): 2014-02-02, 18:31
Lokalizacja: Brwinów Milanówek 506 391 113

Re: Papa czy folia na dach? Wasze Opinie ?

Postprzez rychtyk » 2014-04-27, 07:58

Papa wierzchniego krycia, po co folia na deski jak i tak deski nie puszczają prawie pary?
rychtyk
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2014-04-26, 21:46

Re: Papa czy folia na dach? Wasze Opinie ?

Postprzez Alekso32 » 2016-09-28, 17:15

My używaliśmy foli dachowej Divoroll Clima S+ idealnie nadaje się pod dachówkę i duzo lepsze właściwości w porównaniu do klasycznych rozwiązań.
Alekso32
 
Posty: 483
Dołączył(a): 2015-08-25, 11:00

Re: Papa czy folia na dach? Wasze Opinie ?

Postprzez Burt » 2016-10-13, 08:10

Ja używałem hydroizolacyjnej folii PCV z Izomaru. Taka jest dużo bardziej wytrzymała i nieprzepuszczalna. Jak ktoś by był zainteresowany, to podsyłam tutaj link: https://uszczelnianie.com.pl/folia-budowlana
Burt
 
Posty: 194
Dołączył(a): 2014-10-23, 21:09

Re: Papa czy folia na dach? Wasze Opinie ?

Postprzez Edek00 » 2017-03-15, 18:29

Ja mam membranę dachową od Braas Divo Roll Top. Elastyczna, wydajna i w 100% spełnia wszystkie swoje zadania. Pod dachówkę idealna.
Edek00
 
Posty: 256
Dołączył(a): 2016-10-19, 16:54

Re: Papa czy folia na dach? Wasze Opinie ?

Postprzez mariuszwitak » 2017-03-31, 12:35

Papa to trochę XX wiek jest. Jeżeli nie ma przeciwskazań technicznych można położyć zupełnie coś innego. Tylko oczywiście zabezpieczy od wewnątrz też konstrukcję np. impregnatem Vidaron. Papa ma to do siebie, że jest mało szczelna. Tak naprawę nawet ptaki mogą ją podziurawić.
mariuszwitak
 
Posty: 78
Dołączył(a): 2015-03-17, 22:16

Re: Papa czy folia na dach? Wasze Opinie ?

Postprzez michulka » 2017-05-28, 20:37

Papa to staroć, w dodatku wietrzeje z czasem i trzeba ją na nowo zgrzewać. Ja też zrezygnowałem z pełnego deskowania i mam ułożone pokrycia na membranie dachowej KoraTech. świetnie się sprawdza, nie podwiewa jej i nie mam jakichś dziwnych dźwięków na poddaszu :)
michulka
 
Posty: 94
Dołączył(a): 2015-08-11, 09:02

Re: Papa czy folia na dach? Wasze Opinie ?

Postprzez Konradon33 » 2019-01-29, 12:38

Ja mam membranę DivoRoll Clima S+ i śmiało mogę ją polecić jeżeli chodzi o jakość wykonania, parametry i bardzo dobre warunki gwarancyjne.
Konradon33
 
Posty: 167
Dołączył(a): 2017-03-20, 15:19

Re: Papa czy folia na dach? Wasze Opinie ?

Postprzez k4sia » 2019-03-26, 19:38

Papa to stare i na dodatek drogie rozwiązanie. Należy wykonać pełne deskowanie, dodatkową szczelinę wentylacyjną. A cała konstrukcja dodatkowo swoje waży, więc i więźba musi być do tego przystosowana (mocniejsza a wiec i droższa). Membrana - to jest rozwiązanie na miarę nowoczesności. Lekka a jednocześnie bardzo wytrzymała. My mamy membranę od Creatona. Jedna z najgrubszych na rynku (a przez to bardzo wytrzymała) i do tego z niezłą odpornością na wodę (tzw. słup wody).
k4sia
 
Posty: 88
Dołączył(a): 2018-01-29, 20:06


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Poprzednia strona



Powrót do Dach i więźba



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości