Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez Darek34 » 2012-08-03, 22:47

Witam

Dostałem niedawno wycenę na zrobienie dachu z blacho dachówki na 17000 pln za dach ok 170 m2 dwuspadowy i dwiema lukarnami.
Wykonanie w pełni kompleksowe z rynnami, robocizna oknem oraz wylazem dachowym. Dach już jest pokryty deskami i papą.

Szczegółowo to wygląda tak:

blacha - 3500 zł
obróbki - 2100 zł
akcesoria dachowe - 530 zł
łaty zaimpregnowane - 2000 zł
okno i wyłaz dachowy - 2000 zł
rynny - 1200 zł
robocizna - 5200 zł

Powiedzcie czy to jest dobra cena?
Czy szukać tańszej ekipy czy nie? Jakie macie opinie?
Darek34
 

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez budowlany » 2013-01-13, 18:40

Dach nie jest zbyt duży a cena chyba też nie. Według mnie dość korzystne ceny materiałów. Blacha za 5200zł? Dla porównania pokrywałem małą szopkę blachodachówką i cena samej blach to ponad 1000zł. Możesz zwrócić się do innych firm o wycenę. To nic nie kosztuje a rozjaśni całą sprawę. Chodź myślę że cena dobra ale nie zaszkodzi sprawdzić gdzie indziej
budowlany
 
Posty: 100
Dołączył(a): 2013-01-09, 17:22

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez organiczna » 2013-01-27, 20:41

Dach o podobnych parametrach, kryty dachówką ceramiczną kosztuje 30 tys.
organiczna
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2013-01-27, 20:28

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez rafal » 2013-03-26, 19:49

Ja za dach dwuspadowy 240 m2 za samą blachodachówkę zapłaciłem coś koło 15 tysięcy, a ile za robociznę to nie pamietam dokladnie bo to kilka lat temu było, ale myślę że cena niezła.
rafal
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2013-03-26, 19:27

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez Ulala1980 » 2013-07-31, 18:57

Porównaj sobie jednak dach z dachówki betonowej. Ładniejsza niż blacha.
Ulala1980
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2013-07-31, 17:53

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez Dexter » 2014-07-24, 11:32

Wydaję mi się, że dachówka ceramiczna to jedno z najdroższych dostępnym na rynku pokryć dachowych. Ja bym na Twoim miejscu zastanowił się nad blachodachówką, jest trwała i lekka, a wygląda bardzo podobnie jak dachówka ceramiczna. coś Ci na pewno rozjaśni w głowie :)
Dexter
 
Posty: 43
Dołączył(a): 2013-05-15, 08:54

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez zetski » 2014-10-24, 11:54

Ja bym dał złoty szpadel, za wykopanie pytania sprzed dwóch lat.
zetski
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2014-10-22, 16:57

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez robert80 » 2015-04-09, 12:20

Mi się jednak podoba blachodachówka. Teraz jest wiele możliwości. Możesz sobie wybrać pasujący do elewacji kolor. Jest elegancka, trwała. Producenci dają na nią gwarancję. Ale wybór zależy od ciebie i ile pieniędzy jesteś w stanie dać na dach. Ale pamiętaj ze dach powinien mieć solidne wiązary, więźby, krokwie.
robert80
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2015-04-09, 12:09

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez LubieMango » 2016-04-06, 08:43

ktoś się może orientuje w wyłazach dachowych ? Bo się zastanawiam nad firmą gulajski, bo słyszałem że mają całkiem dobry sprzęt.
LubieMango
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2016-04-06, 08:13

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez alfredalfred » 2016-05-04, 11:29

za samą blachodachówkę zapłaciłem coś koło 15 tysięcy, a ile za robociznę to nie pamietam dokladnie bo to kilka lat temu było, ale myślę że cena niezła.
waleeed
alfredalfred
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2016-05-04, 11:26


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Następna strona



Powrót do Usługi budowlane i wykończeniowe - Cennik



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości