Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez czaroslaw33 » 2016-05-14, 16:01

A jaka powierzchnia dachu, jeżeli można wiedzieć ? :)
czaroslaw33
 
Posty: 479
Dołączył(a): 2015-08-23, 18:41

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez blumen78 » 2016-10-31, 10:02

Jeżeli coś jest zbyt tanie, to ja mam podejrzenia co do jakości. Blachodachówka musi wytrzymać bite 25 lat i nie można kupić blachy po kosztach. Tak samo nie można zatrudnić najtańszych dekarzy. Są rzeczy, na których nie można oszczędzać. A co zrobimy jeżeli blacha okaże się lipna i za 5-10 lat trzeba będzie ją wymienić? To dodatkowe, duże koszty. Trzeba jeździć do skutku i szukać dobrej jakości blachodachówki (np. polski Włastal) i z pewnością omijać sklepy typu Mrówka, czy Majster, gdzie wszystko jest tanie i do d....y
blumen78
 
Posty: 31
Dołączył(a): 2016-06-06, 09:19

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez daniello » 2017-05-10, 06:24

Mrówki mają najczęściej pruszyńskiego więc blacha nie jest zła jednak ja od siebie mogę polecić namiary na dobrą blachę i usługi korzystałem z firmy traffic dachy
www.traffic-blachy.pl
daniello
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2017-05-09, 19:08

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez Nowak78 » 2017-09-14, 10:27

Blachodachówka jest trochę droższa niż inne, ale warto. Sąsiad ma zwykłe panele i po kilku latach już zbrzydniało osiadł na niej mech. A u mnie już ponad 15 blachodachówka tak samo się błyszczy i wygląda jak na początku. Mam od nich http://www.budmat.com/pl/kategoria/blachodachowki-pod-wymiar-2, bardzo ich polecam.
Nowak78
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2017-09-06, 10:28

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez Gontkowski14 » 2017-10-29, 22:25

Jak się ma ograniczenia budżetowe, to warto wybrać taką modułówkę, która jest łatwa w montażu i spróbować zamontować ją samodzielnie albo przy pomocy kogoś. To może znacząco zredukować koszty, bo odpada zapłata za wynajęcie fachowców. Ja tak zrobiłem przy kładzeniu dachu Murano, pomagał mi kolega i daliśmy radę we dwójkę. Montaż jest łatwy, dodatkowo można ze strony internetowej pobrać instrukcje.
Gontkowski14
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2017-10-29, 22:23

Re: Koszt wykonania dachu z blachodachówki? Wasze Opinie?

Postprzez fantom21 » 2018-03-22, 11:41

Budowa domów Warszawa to usługi, z których warto skorzystać. Dzięki nim można w prosty sposób rozpocząć i zrealizować budowę własnego wymarzonego domu. http://roslandomdesign.pl/
fantom21
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2018-03-22, 11:39


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Poprzednia strona



Powrót do Usługi budowlane i wykończeniowe - Cennik



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość