Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez ame » 2017-10-31, 14:57

System wentylacji mechanicznej nawiewno-wywiewnej to doskonałe rozwiązanie do domów zamieszkałych przez osoby cierpiące na alergię. Pełna kontrola nad procesem wymiany powietrza pozwala uniknąć zbyt wysokiej wilgotności powietrza, jak i nadmiernego przesuszenia.
ame
 
Posty: 123
Dołączył(a): 2015-07-09, 11:21

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez RafalCichocki » 2017-11-02, 09:54

Witam,

Wentylacja mechaniczna z rekuperatorem jest rozwiązaniem wskazanym dla alergików. Jest to jedna z kolejnych zalet oprócz oszczędności energii. W centrali wentylacyjnej zamontowane są filtry, które zatrzymują różnego rodzaju pyłki powodujące alergię. Rekuperator Logavent posiada w standardowym wykonaniu wbudowany filtr klasy G4, który może być wymieniony na F7 – filtr o większej skuteczności zatrzymywania pyłków.
W razie pytań pozostaję do dyspozycji.

Pozdrawiam,
________________________________
Konsultant marki Buderus
RafalCichocki
 
Posty: 215
Dołączył(a): 2015-11-13, 09:16

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez ame » 2017-12-28, 12:32

Istotną zaleta takiego systemu jest możliwość chłodzenia pasywnego latem pompą ciepła naszych pomieszczeń. oczywiście przy załozeniu, że posiadamy moduł chłodzenia i pompę ciepła.
ame
 
Posty: 123
Dołączył(a): 2015-07-09, 11:21

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez szablek115 » 2018-01-01, 16:44

Chcąc mieć dobry montaż warto mieć nie tylko dobrego wykonawcę, ale również namiar do dobrej hurtowni wentylacyjnej. Jak dla mnie warto mieć kontakt do takiej hurtowni http://a-tec.pl/ bardzo duży wybór, produkty dobrej jakości. Jak najbardziej warto współpracować
szablek115
 
Posty: 50
Dołączył(a): 2017-11-28, 11:25

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez makoner » 2018-01-07, 16:44

Wiele jest dobrych rekuperatorów godnych polecenia ja osobiście używam ten z oferty https://www.domiwoda.pl/17-rekuperatory jednak jest wiele innych godnych polecenia. Jeżeli ktoś potrzebuje konkretnej porady co wybrać i czym kierować się przy wyborze może napisać do mnie w prywatnej wiadomości na pewno postaram się pomóc ;)
makoner
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2018-01-07, 16:42

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez DariuszG » 2018-01-26, 14:01

Ja polecam www.mirenergia.pl . Firma ta realizuje m.in. systemy ogrzewania, wentylacji mechanicznej i chłodzenia z wykorzystaniem pomp ciepła, rekuperatorów i klimatyzatorów. Mam o niej bardzo dobre zdanie, u nas również zakładali, serdecznie polecam.
DariuszG
 
Posty: 146
Dołączył(a): 2017-02-10, 13:24

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez stefan201 » 2018-02-09, 17:58

Spośród rekuperatorów ze średniej półki cenowej dobre opinie mają te produkowane przez Wanas, tutaj http://www.wanas.pl jest o nich trochę informacji - są dość zaawansowane technologicznie, ale jednocześnie proste w obsłudze, mają bogate sterowanie, co jednak najbardziej istotne zużywają bardzo mało energii.
stefan201
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2017-06-28, 08:05

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez robart » 2018-02-21, 10:45

u mnie firma ECOFAN http://www.ecofan.com.pl/ zamontowała rekuperator https://www.ecofanet.com.pl/onyx-classic-550-z-montazem-640m3h150pa-smart-p-3965.html
i jestem bardo zadowolony...zarówno z firmy jak i z rekuperatora :D
robart
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2018-02-21, 10:37

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez tolek6786 » 2018-02-27, 09:40

Rekuperator sprawia, że powietrze w domu nie jest suche, ani też za bardzo wilgotne. Cały przepływ powietrza działa w odpowiedni sposób i chyba tego powinniśmy się trzymać, bo to najważniejsza kwestia. Do zainstalowania systemu potrzeba jest firma, która się tym zajmuje. Ze swojej strony mogę polecić Wam Wojwent.
tolek6786
 
Posty: 21
Dołączył(a): 2018-02-15, 09:15

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez blumen78 » 2018-04-24, 15:32

Wybór rekuperatora, to ważny wybór, niemniej jednak bez dobrego projektu WM i wykonania kanałów ani rusz. Grupa BCS z Żelazowej Woli to ekipa, którą można polecić. Posiada duże doświadczenie i chętnie pomoże/doradzi niedoświadczonym inwestorom.
www,rekuperacjabcs.pl
blumen78
 
Posty: 27
Dołączył(a): 2016-06-06, 09:19


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Poprzednia strona



Powrót do Wentylacja i klimatyzacja



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość