Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez KonsultantViessmann » 2016-02-11, 11:28

Witam! Z góry przepraszam, że trochę nie na temat poruszany w wątku, ale chciałem zaprosić wszystkich instalatorów do programu Instalator firmy Viessmann - czy ktoś z Was już o tym słyszał? A może już są tacy co uczestniczą w tym programie? Od 2016 roku mamy więcej nagród, atrakcyjne premie finansowe, szkolenia....
Czy macie pytania? Chętnie wyjaśnię na czym to polega jeśli będzie zainteresowanie :)

Pozdrawiam!
KonsultantViessmann
 
Posty: 163
Dołączył(a): 2015-10-25, 08:52

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez Werok » 2016-02-29, 06:32

rekuperacja przynosi duże oszczędności, jednak jest to też inwestycja, wentylacja z rekuperatorem jest ciekawym rozwiązaniem. Przeczytać można : "Zastosowanie wentylacji lokalowej ma szereg zalet. Można ją zainstalować w pojedynczych pomieszczeniach, eliminując tym samym konieczność projektowania i budowania kosztownych oraz nieefektywnych kominów wentylacji grawitacyjnej.
Higieniczna wentylacja decentralna jest też bardzo korzystna dla zdrowia – rozwiązuje problem zawilgocenia, zagrzybienia, stęchliznę i trujące gazy generowane w procesie bytowania człowieka. Dzięki zastosowaniu odpowiednich filtrów, stanowi barierę dla szkodliwych substancji oraz pyłów powietrza zewnętrznego. Jest więc szczególnie korzystna dla alergików. Ponadto zimą pozwala nam uniknąć efektu rosy na szybach, zaś latem – umożliwia wentylowanie pomieszczeń bez otwierania okien, co eliminuje hałas dochodzący z ulicy" . - więcej : http://www.liderbudowlany.pl/artykul/205/wentylacja-z-odzyskiem-ciepla-zdrowo-i-ekonomicznie#sthash.EKiSlqkQ.dpuf
Werok
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2016-02-26, 06:37

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez Winghouce » 2016-05-18, 17:49

piotus napisał(a):Planuje zamontować w swoim domu wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła. Tylko nie wiem który rekuperator będzie dla nas najlepszy, jaki wybrać bo podana masa parametrów jest poza naszymi specjalizacjami. Dodatkowo kazdy producent chwali swoje rekuperatory jako najlepsze dlatego proszę o Wasze opinie i doświadczenia.

Piszcie jaki macie rekuperator i jaka jest wasza opinia o nim.


Zawsze możesz skonsultować się z kilkoma producentami i poprosić o przygotowanie oferty dla Twojego domu. My wybraliśmy rekuperator http://www.vascoart.pl/. Porównaliśmy łącznie 5 ofert i ta była najbardziej korzystna. Po pierwsze mają największe doświadczenie w tego typu instalacjach. Po drugie wentylacja VASCO jest bezgłośna - dzięki specjalnym rurom, które mają właściwości tłumienia dźwięku. Wreszcie po trzecie - estetyka! Rury są schowane w podłodze, a osłony wentylacyjne paktycznie niewidoczne!
Winghouce
 
Posty: 16
Dołączył(a): 2015-07-22, 20:26

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez beja06 » 2017-01-15, 13:20

Tak, najlepiej jest sie kogoś poradzić. My też niedawno zdecydowaliśmy sie na takie zmiany i muszę przyznać, że bardzo pomogli nam http://www.bartoszwentylacja.com.pl/oferta/rekuperacja . Wszystko ładnie objaśnili i wykonali, teraz czekamy na efekty, zresztą pierwsze wydaje mi się, że już są odczuwalne tzn to powietrze jest faktycznie lepszej jakości.
beja06
 
Posty: 42
Dołączył(a): 2016-01-22, 14:54

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez Mirka » 2017-01-16, 09:35

My się z mężem też sporo dowiadywaliśmy w temacie wentylacji mechanicznej, w końcu konsultowaliśmy się też ze znajomymi, którzy już z tego rozwiązania korzystają i oni bardzo nam zachwalali rekuperatory z www.wanas.pl bo mają aż 3 algorytmy zabezpieczenia wymiennika przed zamarzaniem, a zwykle jest jeden narzucony z góry. Do tego mamy możliwość obsługi sterownika przez internet, bo mamy do niego specjalny moduł. Nie myślałam, że będzie tak prosto się to obsługiwało no i że tak cichutko będzie działał :)
Mirka
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2016-06-13, 07:34

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez ame » 2017-02-03, 12:39

bardzo dobre rekuperatory z wentylachą mechaniczną i chłodzeniem, wprowadził do swojej oferty vikersonn
ame
 
Posty: 123
Dołączył(a): 2015-07-09, 11:21

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez mazi88 » 2017-02-08, 20:22

moim zdaniem ciężko jest ocenić który jest najlepszy. Podobnie jak trudno ocenić które auto jest lepsza albo która kobieta ładniejsza. Trzeba wziąć różne aspekty aby wybrać odpowiedni dla siebie rekuperator.
mazi88
 
Posty: 206
Dołączył(a): 2014-02-20, 21:55

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez RafalCichocki » 2017-02-14, 11:48

Witam,

Dla porównania rekuperator z rodziny AerastarComfort marki Junkers posiada wysokiej klasy aluminiowy wymiennik ciepła, który gwarantuje wysoki stopień odzysku ciepła. Posiada również możliwość przyłączenia płaskich przewodów, dedykowanych do montażu w podłodze, które posiadają powłokę antybakteryjną oraz certyfikaty TIV.
W celu doboru oraz montażu rekuperatora polecam skontaktować się z jednym z autoryzowanych instalatorów, których wyszukiwarkę można znaleźć na stronie www.junkers.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod infolinią o numerze: 801 600 801.
Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.
Pozdrawiam,
________________________________
Konsultant marki Junkers
RafalCichocki
 
Posty: 216
Dołączył(a): 2015-11-13, 09:16

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez czaroslaw33 » 2017-04-02, 06:30

Ja również jestem za rekuperacją świetne rozwiązanie w nie tak dużej cenie.
czaroslaw33
 
Posty: 437
Dołączył(a): 2015-08-23, 18:41

Re: Najlepszy rekuperator? Wasze opinie i doświadczenia.

Postprzez kama28 » 2017-04-10, 09:01

U nas dobrze się sprawdza Rekuperator DOSPEL BERLUF System GWC-MAX 100 zakupiony w sklepie Instaltech24 ze Strzyżowa - sprzęt świetny dobry jakościowo.
kama28
 
Posty: 137
Dołączył(a): 2016-07-07, 06:20
Lokalizacja: Wieliczka


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Poprzednia stronaNastępna strona



Powrót do Wentylacja i klimatyzacja



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość