Panele Kronopol opinie

Panele Kronopol opinie

Postprzez Roman55 » 2012-11-20, 07:26

Co myślicie o panelach z KronoPolu?
Czy te panele podłogowe są dobrej jakości? Szukam czegoś wytrzymałego żeby położyć na lata i nie martwić się podłogą tak więc jakie panele doradzacie?
A może lepszy będzie parkiet?
Avatar użytkownika
Roman55
 
Posty: 28
Dołączył(a): 2012-11-20, 07:11
Lokalizacja: Warszawa

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Panele Kronopol opinie

Postprzez Meblowy » 2012-11-21, 07:25

Moim zdaniem bardzo dobre panele. Mam z Kronopolu dąb ciemny u siebie w salonie i bardzo fajnie się przedstawia.
Od 3 lat na podłodze i nic mu się nie dzieje złego :)
Meblowy
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2012-11-21, 07:12

Re: Panele Kronopol opinie

Postprzez Roman55 » 2012-11-22, 12:32

Ok dzięki za opinie czy jeszcze ktoś używa tych paneli u siebie w domu bądź widział je u znajomych?
Avatar użytkownika
Roman55
 
Posty: 28
Dołączył(a): 2012-11-20, 07:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: Panele Kronopol opinie

Postprzez Fajny » 2012-11-27, 17:44

Roman55 napisał(a):Ok dzięki za opinie czy jeszcze ktoś używa tych paneli u siebie w domu bądź widział je u znajomych?


Ja mam je u siebie w domu.
To naprawdę dobry wybór te panele :)
Fajny
 
Posty: 21
Dołączył(a): 2012-11-23, 07:10

Re: Panele Kronopol opinie

Postprzez jasio » 2013-02-08, 13:35

Proszę Państwa, to jedne z gorszych paneli na podłogę.
Najlepsze z tańszych to chyba Kaindl.
jasio
 

Re: Panele Kronopol opinie

Postprzez Radex » 2013-02-11, 07:21

jasio napisał(a):Proszę Państwa, to jedne z gorszych paneli na podłogę.
Najlepsze z tańszych to chyba Kaindl.


No ale Kronopol to chyba nie jest taki tania prawda?
Z tego co ja widziałem to jedne z droższych paneli w sklepach
Avatar użytkownika
Radex
 
Posty: 30
Dołączył(a): 2013-02-11, 07:19
Lokalizacja: Warszawa

Re: Panele Kronopol opinie

Postprzez Jurgen » 2013-02-22, 08:54

Osobiście nie mam ale mój znajomy mi je odradzał.
Mówił, że płaci się sporo i nic szczególnego w tej cenie. Można dużo lepsze panele kupić za ta kasę albo trochę dopłacając
Np: Pergo
Jurgen
 
Posty: 18
Dołączył(a): 2013-02-22, 08:45

Re: Panele Kronopol opinie

Postprzez jan101010 » 2013-03-31, 15:26

Rok temu kupiłem do mieszkania panele podłogowe Kronopol dąb kardamonowy platinium kilkanaście metrów kwadratowych AC4 pierwszy gatunek. Po roku użytkowania muszę stwierdzić, że to lipne panele. Na ciemnym brązie widać jasne rysy od plastikowych kółek odkurzacza i od ssawki. Nawet pod dywanikiem przy wejściu widać te ryski. Po prostu wierzchnia warstwa jest zbyt miękka. Poza tym w przekroju wyglądają jakby były zrobione z prasowanej tektury. Zamki w tych panelach przy montażu również można łatwo ułamać. Za tą cenę (ponad 50zł) można kupić płytki ceramiczne, które wytrzymają dużo więcej lat.
jan101010
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2013-03-31, 15:24

Re: Panele Kronopol opinie

Postprzez gosc47 » 2013-12-22, 19:15

Nie polecam paneli Kronopol. Posiadam panele tej firmy z serii Platinium Excellence (gr. 8mm, AC 4) i bardzo łatwo się rysują. Przed zakupem brałam próbkę ze sklepu, której niczym nie można było porysować, ale po zakupie i położeniu te same panele bardzo szybko się porysowały. Napisałam do firmy z zapytaniem, dlaczego wprowadzają w błąd klientów, dając inny materiał jako próbkę, ale niestety żadnej odpowiedzi nie uzyskałam. Panele tanie nie są, a mają jakość gorszą od najtańszych kupionych kilka lat temu. Odradzam kupowanie paneli Kronopol.
gosc47
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2013-12-22, 19:12

Re: Panele Kronopol opinie

Postprzez Staaaszek » 2017-04-21, 08:53

Oczywiscie ile osób, tyle opinii. Moim zdaniem kronopol a własciwie Swiss krono to obecnie najlepszy stosunek jakości do ceny. Mozna zrobic bardzo drogą podłogę, pytanie tylko czy będzie bardziej trwała? Producenci i tak robią te same testy na odpornośc i jesli ktoś kupił ac4 i rysują mu sie panele od odkurzacza to znaczy, ze musi zmienić odkurzacz :-)
A serio to znaczy, ze kupił jakąś podróbkę w markecie, albo myli firmy.
Osobiście nie kładłbym ceramiki bo zawsze zimna, a bez sensu używać ogrzewania podłogowego cały rok (w blokach wyłączają czasem ogrzewanie na lato).
Moi rodzice mają kronopol od prawie 10 lat i ja tez kupiłem dla siebie. Jakość/cena na 5:-)
Staaaszek
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2017-04-05, 08:31


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Następna strona



Powrót do Schody i podłogi



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość