Rolety okienne Dzień - Noc - Wasze Opinie

Re: Rolety okienne Dzień - Noc - Wasze Opinie

Postprzez pamparampam » 2013-06-18, 18:35

Rachel napisał(a):To wszystko zależy od firmy z jakiej kupujesz takie rolety. Jeśli kupisz w markecie to różnie może być, jeśli kupisz w dobrej firmie masz gwarancje, że będzie ok.


Dokładnie. Ja jak tylko takie rolety pojawiły się na rynku, to od razu je kupiłem. Było to ładnych parę lat temu. Pamiętam, że kupę kasy na nie wydałem, ale żona chciała mieć ładny i nowoczesny dom, więc zdecydowaliśmy się na taką inwestycje. Po 2 latach były do wyrzucenia - posiepały się, wyblakły i zacinał się mechanizm przesuwania materiałów. Jak się ich pozbyliśmy, to ja chciałem kupić najzwyklejsze, bo stwierdziłem, że to strata kasy, ale żona znowu się uparła na dzień/noc. Tym razem kupiliśmy je z porządnej i firmy i jest z nimi wszystko ok. Są o wiele lepsze niż poprzednie, bez porównania. Dodam tylko, że te drugie były nawet tańsze od tych pierwszych. W tym przypadku liczy się jakość wykonania, więc nie polecam kupowania takich rolet z niesprawdzonego źródła, bo to strata kasy.
pamparampam
 
Posty: 16
Dołączył(a): 2013-06-18, 18:22

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am

Re: Rolety okienne Dzień - Noc - Wasze Opinie

Postprzez agusiowa » 2013-06-25, 20:14

pamparampam napisał(a):
Rachel napisał(a):To wszystko zależy od firmy z jakiej kupujesz takie rolety. Jeśli kupisz w markecie to różnie może być, jeśli kupisz w dobrej firmie masz gwarancje, że będzie ok.


Dokładnie. Ja jak tylko takie rolety pojawiły się na rynku, to od razu je kupiłem. Było to ładnych parę lat temu. Pamiętam, że kupę kasy na nie wydałem, ale żona chciała mieć ładny i nowoczesny dom, więc zdecydowaliśmy się na taką inwestycje. Po 2 latach były do wyrzucenia - posiepały się, wyblakły i zacinał się mechanizm przesuwania materiałów. Jak się ich pozbyliśmy, to ja chciałem kupić najzwyklejsze, bo stwierdziłem, że to strata kasy, ale żona znowu się uparła na dzień/noc. Tym razem kupiliśmy je z porządnej i firmy i jest z nimi wszystko ok. Są o wiele lepsze niż poprzednie, bez porównania. Dodam tylko, że te drugie były nawet tańsze od tych pierwszych. W tym przypadku liczy się jakość wykonania, więc nie polecam kupowania takich rolet z niesprawdzonego źródła, bo to strata kasy.


A z jakiej masz firmy? Ja mam Roletex. Są naprawdę super. A jakie masz te rolety? Wolnowiszące? W innym wątku czytałam, że są też w prowadnicach, ale póki co kiepskiej jakości i nawet nie wiem z jakiej firm.
agusiowa
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2013-06-25, 20:04

Re: Rolety okienne Dzień - Noc - Wasze Opinie

Postprzez pamparampam » 2013-06-29, 21:30

Dokładnie Roletex :) Pewnie jesteś z Krk, no chyba, że na allegro kupiłaś :) Ja mam wolnowiszące. Z tego co wiem oni nie robią dzień/noc w prowadnicach (a przynajmniej nie robili w zeszłym roku)
pamparampam
 
Posty: 16
Dołączył(a): 2013-06-18, 18:22

Re: Rolety okienne Dzień - Noc - Wasze Opinie

Postprzez Kama » 2013-06-30, 09:36

Ja mam rolety, ale bez te funkcji.
Kama
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2013-06-30, 09:24

Re: Rolety okienne Dzień - Noc - Wasze Opinie

Postprzez edyta321 » 2013-07-09, 13:18

Mam rolety dzień i noc w domu.
Sprawdzają się wyśmienicie i wyglądają przepięknie.:)

Mogę polecić dobrą firmę: www.prestige.cal.pl
edyta321
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2013-07-09, 13:17

Re: Rolety okienne Dzień - Noc - Wasze Opinie

Postprzez pz88 » 2013-07-09, 15:10

Ja jestem z Krakowa i polecam roldekor, zwłaszcza, można znaleźć kupon rabatowy ze zniżką do nich. :)
pz88
 
Posty: 72
Dołączył(a): 2013-06-12, 11:28
Lokalizacja: Kraków

Re: Rolety okienne Dzień - Noc - Wasze Opinie

Postprzez Mateo » 2013-07-11, 12:19

Madzia napisał(a):Zobaczyłam te rolety o koleżanki i jestem nimi zafascynowana. Teraz zastanawiam sie nad wyborem rolet dzień noc do mojego nowowybudowanego domu. Może ktoś ma takie rolety i zechce napisać opinie o nich?? Ładne są bardzo, ale przede wszystkim czy nie ma żadnych problemów w ich użytkowaniu, czy nie sa awaryjne (tak mówił mi sprzedawca o typie w kasecie z prowadnicami)?
Czy są rzeczywiście praktyczne i funkcjonalne jesli zostaną całkowicie zasunięte w opcji na dzień??

Za wszelkie opinie i uwagi odnośnie tych rolet wielkie dzieki z gory


hmm rolety okienne Dzien - Noc?? To jakas nowosc czy co?? Sa dwa rodzaje rolet? Czy moze roleta '2w1', ktora zmienia fakture/kolor w zaleznosci od pory dnia/naslonecznienia?? Ktos cos wiecej wie na ten temat?
Mateo
 
Posty: 21
Dołączył(a): 2013-07-11, 11:00

Re: Rolety okienne Dzień - Noc - Wasze Opinie

Postprzez pamparampam » 2013-07-16, 20:53

Chciałem sprostować moją poprzednią wypowiedź. Roletex rzeczywiście ma w ofercie rolety w prowadnicach dzień/noc. Nie zauważyłem ich ostatnio w ofercie :)
@ Mateo to są rolety dwuwarstwowe. Mają przezroczyste i nieprzezroczyste paski. Jeśli przeciągniemy je tak, żeby przezroczyste nałożyły się na siebie to będzie opcja "dzień" a jeśli nieprzezroczyste to będzie opcja "noc".
pamparampam
 
Posty: 16
Dołączył(a): 2013-06-18, 18:22

Re: Rolety okienne Dzień - Noc - Wasze Opinie

Postprzez agusiowa » 2013-08-31, 20:21

A skąd masz takie info? Dzwoniłeś do nich? Jak ja kupowałam to nie miel w ofercie w prowadnicach.
agusiowa
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2013-06-25, 20:04

Re: Rolety okienne Dzień - Noc - Wasze Opinie

Postprzez pamparampam » 2013-09-21, 19:15

Dla mnie ideałem jest Roletex i nikt tego nie zmieni. Ten artykuł jest tendencyjny.
pamparampam
 
Posty: 16
Dołączył(a): 2013-06-18, 18:22

Poprzednia stronaNastępna strona



Powrót do Okna i drzwi



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość