Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Rympal » 2018-03-22, 15:10

Tu się zgodzę, zwłaszcza że oprócz samych okien mają też przedstawicieli prawie wszedzie. Kiedyś kupiłem okna z firmy, która wkrótce zwinęła interes w mojej okolicy i okazało się, że szukaj wiatru w polu...
Rympal
 
Posty: 92
Dołączył(a): 2014-08-01, 08:43

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez DariuszG » 2018-04-16, 16:59

W nowym domu mamy okna od www.bros.poznan.pl śmiało mogę polecić. Ponad to dowiedziałem się, że na oknach PCV ich oferta się nie kończy. Ostatnio zakupiłem również bramę garażową, spisuje się świetnie, polecam.
DariuszG
 
Posty: 146
Dołączył(a): 2017-02-10, 13:24

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez stadnicky » 2018-04-18, 14:02

Może to i dobre okna, ale dwuletnia gwarancja to słaba reklama dla producenta. Oknoplast daje siedmioletnią gwarancję, nawet sporo mniejszych firm daje co najmniej pięć lat, co pozwala sądzić, że ich okna są wytrzymałe chociaż trochę. Dwa lata to dobry okres gwarancji dla suszarki do włosów, a nie okien :P
stadnicky
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2016-06-07, 11:30

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez BLACKI » 2018-04-23, 13:45

A ta gwarancja Oknoplastu jest niezależna od systemu okiennego? Jak z drzwiami? Też siedem lat?
BLACKI
 
Posty: 59
Dołączył(a): 2014-07-23, 08:46

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez stadnicky » 2018-04-26, 09:01

Nie wiem dokładnie jakie są warunki gwarancji przy drzwiach, może tu coś znajdziesz https://oknoplast.com.pl/drzwi/ A jak nie to napisz do nich na kontakt. A co do okien to niezależnie, każdy z obecnie sprzedawanych systemów ma 7 lat gwarancji.
stadnicky
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2016-06-07, 11:30

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez roboczogodzina » 2018-05-15, 05:55

wszystko tak naprawdę zależy od tego na czym komu zależy. Przecież okna można wybierać pod różnymi kryteriami jak np. tłumienie hałasu, izolacja, wygląd, przejrzystość szyb... jest tego cała masa :) jednak jeśli zależy Ci na przystępnej cenie i do tego dobrej jakości to wybierz po prostu Drutex. Mają naprawdę porządne okna pcv zarówno jeśli chodzi o materiały, jak i samo wykonanie
roboczogodzina
 
Posty: 93
Dołączył(a): 2013-04-10, 06:50

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez DariuszG » 2018-07-19, 08:32

Okna w http://bros.poznan.pl/ są świetnie wykonane I niezawodne. Mamy od nich również drzwi i bramy, równie dobrze się spisują. Firma wyraźnie przykłada się do swoich produktów i dba o swojego klienta, warto mieć ich na uwadze.
DariuszG
 
Posty: 146
Dołączył(a): 2017-02-10, 13:24

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Rudolfo » 2018-08-20, 08:36

Zgodzę się z tym, że osoby wybierając okna patrzą naprawdę na przeróżne rzeczy. Ale chyba zdecydowanej większości zależy na tym, by okna były jak najbardziej szczelne i miały jak niższe wskaźnik przenikalności cieplnej.
Rudolfo
 
Posty: 64
Dołączył(a): 2014-05-13, 14:44

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Gocha67 » 2018-08-25, 15:45

Zależało mi na szybkim wstawieniu okien i drzwi w nowo wybudowanym domu przed zimą Zakupiłam okna i drzwi u www.debo.pl. Pracownicy firmy solidnie wykonują swoją pracę. Okna i drzwi są szczelne i trwałe.
Gocha67
 
Posty: 23
Dołączył(a): 2018-01-07, 11:13

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Conti » 2018-08-30, 16:48

To oczywiste, że nikt nie chce mieć okien, przez które ucieka ciepło. To mija się z celem. Jakiś czas temu z kuzynem szukaliśmy okien do jego mieszkania. Byliśmy w kilku salonach, ale ostatecznie zdecydował się na Pixele. Okna są tak zaprojektowane, że do pomieszczenia wpada o 22% więcej światła. i Do tego Uw mają na poziomie 0,8. Z tego co się orientuje, to sprawia, że można je zaliczyć już do okien energooszczędnych.
Conti
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2014-10-31, 14:19


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Poprzednia stronaNastępna strona



Powrót do Okna i drzwi



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość