Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Rympal » 2018-01-15, 11:25

Akurat w stolarce okienno-drzwiowej nie mamy się czego wstydzić i polski produkt jest raczej synonimem dobrej jakości niż taniości. Zresztą casus Oknoplastu to udowadnia na każdym kroku i nikogo to nie dziwi.
Rympal
 
Posty: 98
Dołączył(a): 2014-08-01, 08:43

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez DariuszG » 2018-01-15, 12:39

Dla czego akurat PCV?? Kiedy to jeśli trafisz na kiepskiego producenta, za parę lat będziesz musiał je wymieniać bo będą zżółknięte i nie szczelne?? Ja wybrałem drewniane, bo są najbardziej wdzięczne. Kupowałem od www.urzedowski.pl , mają w stylu nowoczesnym jak i tradycyjnym, wiec każdy znajdzie tam cos odpowiedniego dla siebie.
DariuszG
 
Posty: 146
Dołączył(a): 2017-02-10, 13:24

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Bopp » 2018-01-16, 18:22

My chcemy pójść w trochę inną strone. Zastanawiamy się (szczególnie na parterze), żeby od strony ogrodu zrobić możliwie dużo przeszklonej powierzchni. Nawet nie wiedziałem, że w Polsce mamy firmę, która specjalizuje się w produkcji przyjaznych środowisku systemów okiennych z aluminium ( REYNAERS POLSKA SP. Z O.O. szczególnie warto przejrzeć inspiracje https://www.reynaers.pl/pl-PL/inspiracje ) fajnie to wygląda, możliwości jest dużo.

Ogólnie co myślicie o aluminium jako takim?
Avatar użytkownika
Bopp
 
Posty: 54
Dołączył(a): 2013-12-05, 10:14

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Sokrates » 2018-01-18, 08:33

Ja w Lublinie zamawiałem okna od firmy Atos (http://www.atoslublin.pl/) i jestem zadowolony z jakości ich wykonania. Zamówiłem akurat okna drewniane, bo według mnie prezentują się one najlepiej i są bardzo wytrzymałe. Jestem przekonany że będą służyć mi przez długie lata.
Avatar użytkownika
Sokrates
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2017-04-25, 07:12
Lokalizacja: Kraków

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Norbert145 » 2018-01-18, 14:29

Jak masz już określony budżet i wstępne wymagania co do okien jednak nie do końca wiemy jak do tego tematu podejść to skorzystanie z pomocy specjalistów jest słuszną decyzją. Firma Domega ma w tym temacie ponad 20 letnie doświadczenie, w ofercie najlepszych krajowych producentów okien i doskonale znają nowości oraz trendy jakie teraz panują. Co do montażu to tutaj również nie odstają od najwyższych standardów.
Norbert145
 
Posty: 338
Dołączył(a): 2015-12-22, 16:36

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez erzecznikKT » 2018-01-22, 13:17

Opinie znajomych i osób, które zetknęły się już z daną firmą, są zazwyczaj wiarygodne, jednak zawsze warto samemu mieć wiedzę o technologiach montażu, aby w razie czego zwrócić uwagę wykonawcy. W naszym wizualizerze na stronie knauf-industries.pl w zakładce „styropiany zastosowania/fasada ” prezentujemy prawidłowy montaż okna pionowego w warstwie ocieplenia, zapraszamy do odwiedzin.
erzecznikKT
 
Posty: 203
Dołączył(a): 2015-03-29, 12:20

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Franek74 » 2018-01-24, 10:34

Po wielu latach użytkowania, zdecydowałam się na wymianę drzwi i okien we wszystkich pomieszczeniach. Polecono mi firmę www.patio-okna.com. Jestem bardzo zadowolona z ich usługi. Przyjechali w umówionym terminie, a drzwi oraz okna są w przystępnej cenie. Montaż trwał krótko, czysto i sprawnie. Panowie byli bardzo mili.
Franek74
 
Posty: 46
Dołączył(a): 2017-12-23, 08:57

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Krzysztof70 » 2018-01-24, 10:42

Ja chyba jednak zdecyduje się na okna PVC... Z tego co się dowiedziałem, są na prawdę o wiele wiele bardziej wytrzymałe i odporne. nie chce po skończeniu domu bawić się co chwile w impregnowanie i malowanie drewna. Z oknami z resztą jest jak z wszystkim... Kupisz najtańszy badziew to się będzie odkształcało i żółkło... Wiadomo... Chytry dwa razy tarci... Chyba ostatcznie wybiore Budvar. Widziałem dużo dobrych opinii o nich. Chyba, że możecie polecić jeszcze kogoś?
Krzysztof70
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2018-01-24, 10:06

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez wielkiSHU » 2018-01-24, 14:40

Drewniane okna mają sporo skaz, między innymi cenę, ale też podatność na warunki atmosferyczne większą i trudniejsza konserwacja.
wielkiSHU
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2016-05-31, 10:17

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Rympal » 2018-01-25, 08:01

PVC są tańsze, a mimo to zdecydowanie lepiej się sprawdzają na dłuższą metę. Nie ma co się zastanawiać. Lepsze PVC z górnej półki niż średnie drewniane w tej cenie i z problemami.
Rympal
 
Posty: 98
Dołączył(a): 2014-08-01, 08:43


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Poprzednia stronaNastępna strona



Powrót do Okna i drzwi



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości