Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez szablek115 » 2017-12-06, 10:28

Co do tych okien to zalecałbym jeszcze sobie dokupić ramki antysmogowe Fakro. Poprawicie sobie jakość powietrza w domu i będziecie mogli normalnie wietrzyć zimą, nie musząc jednocześnie wdychać tego całego smrodu, który zagraża zdrowiu.
szablek115
 
Posty: 42
Dołączył(a): 2017-11-28, 11:25

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Maki23816 » 2017-12-08, 22:08

Mój wybór padł na firmę http://www.grobud.pl/ . Jeśli chodzi o model to wypatrzyłem sobie dawno temu typ Progress. -idealne dopasowanie elementów i ich wzajemna kompatybilność pozowliły połączyć popularny wariant skrzydła z uszczelnieniem. Jest to produkt zdecydowanie dedykowany do nowych mieszkań i małych domów.
Maki23816
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2017-11-24, 17:48

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Conti » 2017-12-12, 13:50

Już pisałem w innym temacie - warto też sie zainteresować nawiewnikami z filtrem antysmogowym. Takie rozwiązanie niedawno wypuścił oknoplast. Przede wszystkim porównajcie sobie ceny, bo skuteczność wydaje sie zbliżona. A nawiewniki to rozwiązanie coraz bardziej popularne i słusznie.
Conti
 
Posty: 38
Dołączył(a): 2014-10-31, 14:19

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez wozsie » 2017-12-14, 15:32

Mnie dziwi to, że to wciąż tak słabo rozwinięta gałąź produkcji okien. Ale to wiąże się z nieświadomością na temat zagrożeń ze strony smogu. Gdyby społeczeństwo wiedziało, czym to grozi i jak szkodzi, to nikt by nie robił okien bez filtrów, a zimą wszyscy chodzilibyśmy w maskach.
wozsie
 
Posty: 51
Dołączył(a): 2014-07-18, 14:44

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez DARI0 » 2017-12-15, 15:26

Może z tymi maskami to nie ma co przesadzać, ale faktycznie zwłascza w domu należy zadbać o czyste powietrze. W końcu tam spędzamy ogromną część życia.
Avatar użytkownika
DARI0
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2015-01-27, 08:44

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez KarinkaF » 2017-12-27, 09:59

A może Internorm? Słyszałam bardzo dobre opinie o tej marce. Co prawda nie należy do najtańszych ale w końcu tego typu zakup to inwestycja na lata - stolarka okienna musi być niezawodna. Jeśli jest inaczej to zaczynają się naprawdę spore wydatki. A jeśli chodzi o Internorm to współpracują z Oknar Wrocław.
KarinkaF
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2017-12-27, 09:58

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez adamjanoww » 2017-12-27, 23:19

Ja mam okna od http://tommar.pl/. Jestem z nich bardzo zadowolony, bo maja dobre parametry techniczne, odpowiednią przepuszczalnośc, nic nie zaparowują, nie wpuszczają zimnego powietrza do domu, dla mnie bomba!
adamjanoww
 
Posty: 41
Dołączył(a): 2017-05-30, 09:41

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez wladyslaw12 » 2017-12-28, 11:14

Ja mam okna firmy VIDOK. Mają bardzo dobre parametry techniczne, świetnie zabezpieczają przed zimnem z zewnątrz, a w dodatku wyglądają estetycznie. Po prostu rewelacja! Polecam Ci tę firmę, jeśli marzysz o udanym zakupie okien PCV.
wladyslaw12
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2017-12-28, 10:35

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez Conti » 2017-12-29, 09:25

KarinkaF napisał(a):A może Internorm? Słyszałam bardzo dobre opinie o tej marce. Co prawda nie należy do najtańszych ale w końcu tego typu zakup to inwestycja na lata - stolarka okienna musi być niezawodna. Jeśli jest inaczej to zaczynają się naprawdę spore wydatki. A jeśli chodzi o Internorm to współpracują z Oknar Wrocław.


Faktycznie warto zainwestować w okna więcej, bo będziemy z nich korzystać przez długie lata. Lepiej, żeby się nie rozszczelniły po kilku. Ale jeśli miałbym wybierać , to nie na podstawie marki, a w oparciu o konkretne parametry i jakość wykonania.
Conti
 
Posty: 38
Dołączył(a): 2014-10-31, 14:19

Re: Jakie okna PCV wybrać, prosze o porady i opinie

Postprzez miki789 » 2018-01-15, 09:55

Nawet w Niemczech widziałem w nowym budownictwie drzwi od polskiego producenta Komsta. Sam już w trzech inwestycjach budowlanych używałem ich drzwi i okien PCV. Teraz dochodzi u mnie jeszcze zakup rolet. Z niczym nie ma tam u nich problemów. Coś się nie podoba, zgłaszasz reklamację i realizują od ręki. Serwis jest, pomiary bezpłatne, doradztwo też. Instrukcje montażowe bardzo dokładne. Potwierdzone przez znajomych budowlańców.
miki789
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2015-12-31, 09:21


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Poprzednia stronaNastępna strona



Powrót do Okna i drzwi



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości