Jaki styropian wybrać? Grafitowy czy biały? Wasze Opinie?

Re: Jaki styropian wybrać? Grafitowy czy biały? Wasze Opinie?

Postprzez gruby234 » 2016-11-09, 14:32

Ja polecam styropian termo organiki. U siebie kładłem biały w kropki, a mój szwagier kładł ten ciemny i obaj jesteśmy zadowoleni
gruby234
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2016-11-09, 14:27

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Jaki styropian wybrać? Grafitowy czy biały? Wasze Opinie?

Postprzez Maciex0710 » 2016-12-20, 08:51

to prawda, że grafitowy jest droższy, ale myślę, że i tak wszystko zależy od firmy, jaką się wybierze. Bo może być tak, że grafitowy jakiejś beznadziejnej firmy może mieć gorszą lambdę niż jakiś zwykły biały najlepszej firmy.
To zależy ile masz pieniędzy, ale myślę, że dobrze zainwestować w ocieplenie od termo organiki, a wybór styropianu zależy od budżetu
Maciex0710
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2016-12-20, 08:45

Re: Jaki styropian wybrać? Grafitowy czy biały? Wasze Opinie?

Postprzez dzonny23 » 2017-01-04, 08:10

aga napisał(a):Witam, chcemy ocieplić domek na pałę wybieramy grubość 10 cm i styropian grafitowy. Jak myslicie czy to bedzie dobre?? Fachowcy mowia ze wystarczy bialy 10 lub 12 0,42 lambda



Sugerowałbym sprawdzić lambdę - im niższa, tym w domu będzie cieplej. Ja sugerowałem się w wyborze tymi parametrami oraz opiniami odnośnie jakości, dlatego wybrałem termo organikę i jestem zadowolony
dzonny23
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2016-11-16, 16:22

Re: Jaki styropian wybrać? Grafitowy czy biały? Wasze Opinie?

Postprzez chlopak12 » 2017-01-19, 11:52

Polecam dwa rodzaje, ale tylko od dobrego producenta - Termo Organiki
chlopak12
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2016-11-25, 12:48

Re: Jaki styropian wybrać? Grafitowy czy biały? Wasze Opinie?

Postprzez chlopak12 » 2017-01-20, 12:09

Myślę, że najważniejszy jest i tak producent. Jeśli kupisz dobre materiały, to na pewno będziesz zadowolony. Ja kupiłem termo organikę i jestem zadowolony
chlopak12
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2016-11-25, 12:48

Re: Jaki styropian wybrać? Grafitowy czy biały? Wasze Opinie?

Postprzez gruby234 » 2017-02-21, 13:29

przede wszystkim polecam styropiany od termo organiki - juz 10 lat temu ocieplilem nimi dom i naprawde działaja
gruby234
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2016-11-09, 14:27

Re: Jaki styropian wybrać? Grafitowy czy biały? Wasze Opinie?

Postprzez BestKomin » 2017-02-28, 09:41

Myślę, że w tych miejscach na których najbardziej Ci zależy oraz które narażone są na wilgoć- warto wybrać grubszy styropian, czyli grafitowy, natomiast na pozostałej przestrzeni możesz spokojnie położyć zwykły biały.
BestKomin
 
Posty: 27
Dołączył(a): 2017-01-20, 07:16

Re: Jaki styropian wybrać? Grafitowy czy biały? Wasze Opinie?

Postprzez vladimir » 2017-06-21, 19:25

Polecam też sobie poczytać i obejrzeć http://styropian.men/ która postać wam się najbardziej podoba? Moim zdaniem bardzo fajna akcja, na którą trafiłem w sumie dość przypadkiem.
vladimir
 
Posty: 90
Dołączył(a): 2015-02-14, 17:03

Re: Jaki styropian wybrać? Grafitowy czy biały? Wasze Opinie?

Postprzez kozlak100 » 2017-06-29, 10:12

Jak ktoś ma trochę większy zasób gotówki to może dać szary, idealnie się sprawdzi. Ale moim zdaniem i biały normalny, kupiony w dobrym składzie będzie okej, pod warunkiem, że ekipa ma doświadczenie. PS. Fajne te styropianowe ludki!
kozlak100
 
Posty: 98
Dołączył(a): 2015-03-14, 17:22

Re: Jaki styropian wybrać? Grafitowy czy biały? Wasze Opinie?

Postprzez reci » 2017-06-30, 16:31

Jest jeszcze kanał na YT: https://www.youtube.com/channel/UC1ygeJtBRWn1E7wMjTOS8UQ
reci
 
Posty: 452
Dołączył(a): 2013-09-15, 20:11


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Poprzednia stronaNastępna strona



Powrót do Ocieplenie i elewacja



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: antekbudowlaniec i 3 gości