Jaką grubość powinno mieć ocieplenie ze styropianu?

Re: Jaką grubość powinno mieć ocieplenie ze styropianu?

Postprzez Kacperr » 2018-03-19, 06:35

A czy nie warto ocieplić pianka PUR? która świetnie izoluje? Szukałem firm które się tym zajmują i polecają http://hermetiksystem.pl 660-719-208
Kacperr
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2018-03-07, 13:46

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Jaką grubość powinno mieć ocieplenie ze styropianu?

Postprzez Kiki44 » 2018-04-03, 07:17

Ja wybrałem 15 cm i myślę, że będzie to odpowiednia grubość.
Kiki44
 
Posty: 78
Dołączył(a): 2016-12-06, 16:07

Re: Jaką grubość powinno mieć ocieplenie ze styropianu?

Postprzez antekbudowlaniec » 2018-04-25, 10:50

Właśnie wspominałem wcześniej, że styropian grafitowy jest bardzo fajnym i praktycznym rozwiązaniem. Do tego dobry system elewacyjny np. Foveo Tech z tynkiem TN30 i będzie okej. Niemniej jednak też przypominam, że ostateczny wybór powinien być podparty rekomendacją fachowca od ociepleń
antekbudowlaniec
 
Posty: 68
Dołączył(a): 2015-01-20, 20:03

Re: Jaką grubość powinno mieć ocieplenie ze styropianu?

Postprzez erzecznikKT » 2018-04-27, 07:33

Grubość ocieplenia ze styropianu zależy od jego parametru lambda, czyli współczynnika przewodzenia ciepła. Im jest on niższy, tym cieńszą warstwę można zastosować dla uzyskania optymalnego współczynnika U przenikania ściany, na moment obecny jest to minimalnie U=0,23 W/m2K. Aby się dowiedzieć, jaka warstwa jest odpowiednia w danym przypadku, najlepiej przeprowadzić odpowiednie obliczenia cieplno-wilgotnościowe ściany, która ma być ocieplona. Najczęściej jednak 15 cm warstwa styropianu grafitowego o współczynniku 0,031 W/mK jest wystarczająca.
erzecznikKT
 
Posty: 185
Dołączył(a): 2015-03-29, 12:20

Re: Jaką grubość powinno mieć ocieplenie ze styropianu?

Postprzez miki789 » 2018-05-28, 10:07

Udało mi się niedawno zaizolować budynek w starym budownictwie i bardzo jestem z tego remontu zadowolony. W końcu nie mam problemów z wilgocią, uciekaniem powietrza i wszystkim co związane z wadliwą izolacją. Piankę wtryskiwała ekipa znaleziona na doskonalaizolacja.pl, tutaj zdecydowałem się zamówić taką usługę z uwagi na pewno na standard samej pianki jaką mają, bo jest to Quadrant z USA, także top klasa jeśli chodzi o skład, właściwości etc.
miki789
 
Posty: 22
Dołączył(a): 2015-12-31, 09:21

Re: Jaką grubość powinno mieć ocieplenie ze styropianu?

Postprzez makowskimaks » 2018-06-30, 08:37

antekbudowlaniec napisał(a):Właśnie wspominałem wcześniej, że styropian grafitowy jest bardzo fajnym i praktycznym rozwiązaniem. Do tego dobry system elewacyjny np. Foveo Tech z tynkiem TN30 i będzie okej. Niemniej jednak też przypominam, że ostateczny wybór powinien być podparty rekomendacją fachowca od ociepleń

Fajne rozwiązanie. Cieńszy ale lepszy styropian do tego porządny tynk (tn30). Do tego dobry fachowiec i domek będzie bardzo ładnie się prezentował.
makowskimaks
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2017-07-13, 14:38


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Poprzednia strona



Powrót do Ocieplenie i elewacja



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości