Inteligentny dom

Re: Inteligentny dom

Postprzez Wladimir » 2017-03-24, 15:23

Ktoś tu napisał ,ze w latach 90 tych juz mozna by to było zrobić . No to czemu kolego nie zrobiłeś ? ;) I tu nie są tylko kamerki tylko również regularcja temperatuą otoczenia czy sterowanie roletami . Poza tym przeciętnego kowalskiego raczej nie było stać zwłaszcza w tamtych czasach na takie rozwiazanie . Co do samego systemu to faktycznie również widziałem cos takiego z ospela czyli system presto .
Wladimir
 
Posty: 31
Dołączył(a): 2015-09-28, 10:43

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Inteligentny dom

Postprzez MagiaDzwieku » 2017-03-28, 09:05

Z pewnością możliwości jakie oferuje obecnie technologia, są o wiele większe niż w latach 90-tych. Zresztą nic straconego, ponieważ taki system można zamontować do każdego domu czy firmy. Oczywiście, rzeczą nas ograniczającą jest budżet. Instalacja może być z czasem dowolnie wzbogacana o nowe funkcje jak sterowanie temperaturą czy światłem itp.
Inteligentny budynek - instalacja i montaż - Słupsk i Częstochowa - http://www.magiadzwieku.pl
MagiaDzwieku
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2017-03-28, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Inteligentny dom

Postprzez Aneta1980 » 2017-03-30, 11:45

Owszem, taki dom mógł być wybudowany już w latach 90, jednak ludzie wtedy chyba nie chcieli być aż tak otoczeni kamerkami i innymi gadżetami. Wszystko się zmienia, ale to dobrze. Nic nie może stać w miejscu.
A dodatkowo jeżeli już o inteligentnym domu rozmawiamy to mogę polecić najlepsze rolety: http://victoria-rolety.pl. Niedawno je zamontowaliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni.
Aneta1980
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2017-02-28, 08:53

Re: Inteligentny dom

Postprzez Norbert145 » 2017-04-01, 16:49

Intelignetny dom to na prawdę fajna opcja ale doinwestować trzeba w niego bardzo.
Norbert145
 
Posty: 326
Dołączył(a): 2015-12-22, 16:36

Re: Inteligentny dom

Postprzez Dopler » 2017-07-19, 08:49

Jeżeli chcemy wyposażyć nasz dom, mieszkanie w inteligentny system zarządzania bez konieczności remontu, wybierzmy np. Fibaro (http://www.dopler.pl/37,FIBARO). Wszystkie elementy systemu podłączymy za pomocą łączności bezprzewodowej. Dodatkowo koszt tego rozwiązania nie jest bardzo wysoki. Możemy stopniowo wzbogacać system o nowe funkcje. Na początek wystarczy sterowanie roletami zewnętrznymi czy światłem.
Dopler Częstochowa - zewnętrzne rolety okienne, bramy garażowe i przemysłowe - segmentowe i rolowane, kraty rolowane, markizy tarasowe, żaluzje fasadowe.
Dopler
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2014-08-28, 10:52
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Inteligentny dom

Postprzez agamemnon91 » 2017-07-25, 07:02

Żyje się oszczędniej i wygodniej i w przyjaźni ze środowiskiem ;)
agamemnon91
 
Posty: 12
Dołączył(a): 2017-07-21, 11:42

Re: Inteligentny dom

Postprzez tobertinio » 2017-08-22, 10:33

To może taka anegdotka: znajomy znajomego ( :) ) zbudował sobie taki domek na względnym odludziu. Po którejś burzy doszło do uszkodzenia linii przesyłowych prądu. A że w domu wszystko było "inteligentne" włącznie z drzwiami wejściowymi i garażowymi, to do czasu naprawienie uszkodzeń koleś spał w hotelu :) Wszystko ma swoje wady :)
tobertinio
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2017-08-22, 10:13

Re: Inteligentny dom

Postprzez budowlana » 2017-08-29, 10:02

Teraz jest moda na inteligentne domy, więc pewnie coś w tym jest, oczywiście trzeba byłoby się postarać o odpowiednie technologie
budowlana
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2017-08-29, 09:48

Re: Inteligentny dom

Postprzez Ola87 » 2017-09-13, 07:24

Inteligentny dom widzieliśmy z mężem w Nowej Cerkwi k.Chojnic dom naprawdę sterowany i phonem. Coś niesamowitego. Rolety zewnętrzne zazamykane przez aplikacje w i phonie nawet podlewanie kwiatów w ogrodzie można tak zrobić.
Firma,która go wybudowała to ta sama co nam wybudowała. :)
www.zielonedomy.com.pl :D :)
Ola87
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2017-09-13, 07:00

Re: Inteligentny dom

Postprzez olafek » 2017-09-14, 06:51

Lodówki robiącej zakupy jakoś bym nie chciał , Inteligentny dom , mam tu na myśli oszczędność , zdalne sterowanie domem . Mam zamontowany w domu system zdalnego sterowania Presto z Ospela . I przy tym systemie , który mam już od kilu miesięcy , dużo pieniędzy zaoszczędziłem na rachunkach ;)
olafek
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2016-03-29, 14:55


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Poprzednia stronaNastępna strona



Powrót do Domy energooszczędne i pasywne



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość