Czy warto budować dom energooszczędny? Opinie

Re: Czy warto budować dom energooszczędny? Opinie

Postprzez budowlana » 2017-08-29, 09:59

Oczywiście, że warto jest budować domy energooszczędne. Wprawdzie wychodzą one w trakcie budowy drożej, ale na dłuższą metę i patrząc z perspektywy długoletniej, jest to o wiele praktyczniejsze rozwiązanie i duża oszczędność oczywiście jeżeli nie pójdzie się po taniości i nie wykorzysta do budowy najtańszych, a jednocześnie najniższej jakości, materiałów. Warto jest poczytać więcej na temat budowy domów energooszczędnych http://toczytam.pl/budowa-domu-energooszczednego-pasywnego-pytania-i-odpowiedzi/ i najzwyczajniej w świecie zapoznać się lepiej z tematyką oraz tym, co się z tym wiąże.
budowlana
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2017-08-29, 09:48

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: Czy warto budować dom energooszczędny? Opinie

Postprzez budujedomadam » 2017-08-30, 11:33

Czy dom energooszczędny jest dużo droższy w budowie od klasycznego?

Czy taki dom będzie dużo tańszy w eksploatacji?
budujedomadam
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2017-08-28, 09:14

Re: Czy warto budować dom energooszczędny? Opinie

Postprzez Ola87 » 2017-09-13, 07:17

Witam,w zeszłym roku z mężem wybudowaliśmy dom energooszczędny wykonany z konstrukcji szkieletowej.
Na początku gdy mąż mi zaproponował abyśmy taki dom budowali miałam wiele obaw. Na szczęście po przebyciu kilku rozmów z mężem oraz właścicielami firmy ZieloneDomy moje zdanie zmieniło się o 180 stopni. Domy wykonane u naprawdę w rzetelny sposób,fundament został przygotowany jak pod dom murowany. Cały dom jest BARDZO ciepły,ogrzewanie jest gazowe,a roczny koszt wyszedł nas_oczywiście grzenie wody +domu) ok1800 zł kwota jest bardzi niska niemal niewiarygodna a jednak:)
Powierzchnia użytkowa domu 93.39m kw z poddaszem użytkowym a cena domu to tylko 199 tysięcy. Projekt nazywa się Szczęśliwy M i rzeczywiście jesteśmy zadowoleni z takiej dezycji.
Ola87
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2017-09-13, 07:00

Re: Czy warto budować dom energooszczędny? Opinie

Postprzez Ola87 » 2017-09-14, 12:37

Witam,w zeszłym roku z mężem wybudowaliśmy dom energooszczędny wykonany w konstrukcji szkieletowej.
Na początku gdy mąż mi zaproponował abyśmy taki dom budowali miałam wiele obaw. Na szczęście po przebyciu kilku rozmów z mężem oraz właścicielami firmy ZieloneDomy moje zdanie zmieniło się o 180 stopni. Domy wykonane są naprawdę w rzetelny sposób,fundament został przygotowany jak pod dom murowany. Cały dom jest BARDZO ciepły,ogrzewanie jest gazowe,a roczny koszt wyszedł nas(oczywiście grzenie wody +domu) nie całe1800 zł kwota jest bardzi niska niemal niewiarygodna a jednak:)
Powierzchnia użytkowa domu 93.39m kw z poddaszem użytkowym a cena domu to tylko 199 tysięcy. Projekt nazywa się Szczęśliwy M i rzeczywiście jesteśmy zadowoleni z takiej dezycji.
Ola87
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2017-09-13, 07:00

Re: Czy warto budować dom energooszczędny? Opinie

Postprzez mazi88 » 2017-09-21, 20:42

a proponowali Wam inny rodzaj ogrzewania np pompą ciepła??
mazi88
 
Posty: 143
Dołączył(a): 2014-02-20, 21:55

Re: Czy warto budować dom energooszczędny? Opinie

Postprzez marszalekk » 2017-10-02, 08:54

budujedomadam napisał(a):Czy dom energooszczędny jest dużo droższy w budowie od klasycznego?

Czy taki dom będzie dużo tańszy w eksploatacji?


Koniecznie zapoznaj się z o podstawach związanych z tym rodzajem budynku. Będziesz w stanie sobie mniej więcej obliczyć koszty etc. http://blog.dedietrich.pl/dom-pasywny-a-energooszczedny-czym-sie-roznia/
marszalekk
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2017-10-02, 08:46

Re: Czy warto budować dom energooszczędny? Opinie

Postprzez erzecznikKT » 2017-10-12, 12:10

Budowa domu energooszczędnego wcale nie musi być dużo droższa niż tradycyjnego. Porównując dwa domy o takim samym metrażu, początkowa kwota inwestycji w dom energooszczędny może się wydawać o 20-30% wyższa niż w przypadku domu tradycyjnego, jednak już po upływie 5-7 lat to się zwraca w niższych rachunkach za ogrzewanie. Nie wspominając o odczuwalnej różnicy w komforcie termicznym :)
erzecznikKT
 
Posty: 133
Dołączył(a): 2015-03-29, 12:20

Re: Czy warto budować dom energooszczędny? Opinie

Postprzez Wladimir » 2017-10-20, 09:43

Ja uważam ,zę dom energoszczędny jest jak najbardziej świetnym rozwiązaniem . Mam system presto z ospela i widzimy po rachunkach np za ogrzewanie czy prąd ,ze sa po prostu dużo niższe .
Wladimir
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2015-09-28, 10:43


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Poprzednia strona



Powrót do Domy energooszczędne i pasywne



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 4 gości