JBP HD Camera - opinie

JBP HD Camera - opinie

Postprzez Norbert145 » 2016-10-02, 13:28

Cześć :) Co sądzicie o kamerach zewnętrznych tego producenta. Cy warto zakupić i jak się sprawuje po dłuższym okresie użytkowania ?
Norbert145
 
Posty: 338
Dołączył(a): 2015-12-22, 16:36

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 963
Dołączył(a): Cz lip 05, 2008 14:29 am

Re: JBP HD Camera - opinie

Postprzez czaroslaw33 » 2016-10-04, 15:20

My mamy model KZ2, więc jest przetestowany :) Powiem Ci, że w tej cenie bardzo fajny model. Posiada wbudowaną detekcję ruchu i alarm w przypadku wykrycia ruchu już raz sprawdził się W 100% Jakość obrazu pozwala dokładnie zobaczyć nawet twarze osób. W całkowitej ciemności obraz dzięki diodom do 20m jest dobry. A możliwość podglądu obrazu na telefonie, komputerze to już klasyk.
czaroslaw33
 
Posty: 427
Dołączył(a): 2015-08-23, 18:41

Re: JBP HD Camera - opinie

Postprzez Wojtek89 » 2016-10-08, 11:33

Warto zaufać temu producentowi. JBP HD Camera ma na prawdę jakościowo dobre kamery zewnętrzne oraz kamery szpiegowskie. My mamy ich model ukryty w czujniku dymu. W firmie sprawdza się super, ponieważ gdy tylko wykryje ruch nocą od razu włącza się alarm i rozpoczyna się nagrywanie, a nawet w ciemności rodzi sobie bardzo dobrze. Obsługa i montaż to żaden problem, tak samo jakość obrazu w HD. Stale można kontrolować to miejsce nawet z telefonu.
Wojtek89
 
Posty: 81
Dołączył(a): 2016-03-08, 05:40

Re: JBP HD Camera - opinie

Postprzez Alekso32 » 2016-10-10, 16:03

U nas w biurze mam dodatkowo kamerę ukrytą w zegarku również tego producenta. Jak to mówią pozorny zawsze ubezpieczony. A posiada detekcję ruchu, więc alarm skutecznie odstraszy włamywacza. Dodatkowo gdy tylko zostanie wykryty ruch automatycznie kamera rozpoczyna nagrywanie na kartę pamięci. Jakość obrazu jest an tyle dobra, że da się rozpoznać nawet twarze.
Alekso32
 
Posty: 437
Dołączył(a): 2015-08-25, 11:00

Re: JBP HD Camera - opinie

Postprzez Mirekk30 » 2016-10-12, 18:13

Chyba nie będę odbiegał od innych forumowiczów chwaląc kamery zewnętrzne tego producenta, ale nic innego mi nie pozostaje. Od 5 miesięcy KZ2 chodzi wręcz wzorowo tak samo z łącznością i obrazem nigdy nie miałem problemów podczas wyjazdów daleko od domu. Detekcja ruchu już 3 kronie z alarmem zadziałała w odpowiednim momencie, a powiadomienia przychodzą od razu na e-mail. Pomimo stale złej pogody kamery radzą sobie na prawdę dobrze i przetrwały nie jedną wichurę.
Mirekk30
 
Posty: 17
Dołączył(a): 2016-10-02, 13:33

Re: JBP HD Camera - opinie

Postprzez Gagik222 » 2016-10-14, 17:43

Chyba już wszystko zostało powiedziane przez poprzedników, ale nie ma co się sprzeczać bo JBP robią bardzo dobrą robotę. Niczego w nich nie brakuje od detekcji ruchu po powiadomienia przychodzące na e-mail. Cena jest ok, więc nic tylko brać i testować ;)
Gagik222
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2016-10-14, 17:40

Re: JBP HD Camera - opinie

Postprzez Edek00 » 2016-11-01, 10:54

I jak Norbert145 wybrałeś już kamery? Co jeszcze nie zostało dodane to standard, który te kamery poosiadają, czyli ONVIF tutaj można o nim doczytać: www.zabezpieczenia.com.pl/og%C3%B3lne/co-znaczy-onvif-i-dlaczego-jest-tak-wa%C5%BCne Nie mogę narzekać bo kamery są bardzo dobre pod względem wytrzymałości, jakości wykonania i gwarancji.
Edek00
 
Posty: 190
Dołączył(a): 2016-10-19, 16:54

Re: JBP HD Camera - opinie

Postprzez Rotin » 2016-11-10, 19:00

O właśnie Edek00 na to warto zwrócić uwagę, ponieważ nie zbyt często pojawia się ten standard w kamerach IP, a jednak daje dużo większe możliwości. Ogólnie kamery Tego producenta to dobra opcja ze względu na świetną cenę ( z takim zestawem funkcji) i dobre warunki gwarancji.
Rotin
 
Posty: 103
Dołączył(a): 2016-11-10, 18:47

Re: JBP HD Camera - opinie

Postprzez JurekSeraf » 2016-11-27, 19:52

Ja trochę nad podjęciem ostatecznej decyzji siedziałem chyba z tydzień, jednak postanowiliśmy wybrać obrotowy model kamery KZ5 dla monitoringu biura ze względu własnie na standard ONVIF oraz detekcję ruchu z alarmem. Minął 3 miesiąc i jeszcze żadna awaria im się nie przydarzyła, a cena jak za taką robotę bardzo dobra. W stosunku cena-jakość są na pewno w samym topie.
JurekSeraf
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2016-11-27, 19:49

Re: JBP HD Camera - opinie

Postprzez Hobis42 » 2016-12-04, 16:36

A widzieliście, że doszedł nowy model KZ8 który ma możliwość rozbudowy pamięci do 128GB oczywiście z funkcją ONVIF i do tego w rozdzielczości FULL HD. Na prawdę chyba lepszej kamery IP nie da się zrobić :)
Hobis42
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2016-12-04, 14:39


Zobacz też to

Avatar użytkownika
Doradca Reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am
Następna strona



Powrót do Alarm i dom inteligentny



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość